Újabb EOS 1D Mark III autofókusz-javítást tervez a Canon

Széles Csongor, 2008. február 5. 08:06

Február elsejétől kezdődően a Canon USA kapcsolatba kezdett lépni az EOS 1D Mark III vázakkal dolgozó fontosabb fényképészekkel és a híresebb szervezetekkel. A gyártó igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy a japán mérnökök új megoldást találtak az autofókusz javítására, amely immár a harmadik javítás az alsó tükör mechanizmusának cseréje, valamint a tavaly kiadott firmware frissítés után.

A Las Vegas-i PMA-n megtartott zárt ajtós megbeszélés alatt a Canon USA képviselői a professzionális piac legalább négy képviselőjével közölték, hogy új hibajavításon fáradoznak. Más szóval a Canon USA képviselet utasítást kapott a gyártól, hogy lépjen kapcsolatba a VIP felhasználókkal, és tudassa velük, hogy az EOS 1D Mark III autófókusz problémáját végleg meg tudják oldani.

Sajnos relatíve kevés információval szolgálhatunk a változtatásokkal kapcsolatban, a Canon USA a következőket szivárogtata ki:
 


Ha a Canon történelemkönyvet kinyitjuk, akkor megállapíthajtuk, hogy az efféle szóbeszéd után gyorsan megérkezett a hivatalos közlemény is. A Canon valószínűleg ezúttal is hamarosan kiadja a hibajavítással kapcsolatos sajtóközleményét, amely várharóan pontosabb információkkal szolgál majd a hibajavítás módszeréről, illetve ennek hozzáférhetőségéről. Egyelőre mindössze ennyit tudunk