Multimédiás külső merevlemez Scart-csatlakozóval

Genda Csongor Zoltán, 2008. február 5. 21:00

A Philips után most egy másik gyártó is bemutatta multimédiaképességekkel felruházott külső merevlemezét, ezt szintén számos kimenettel látták el, többek között tévére is lehet csatlakoztatni a terméket.

A NovitA elektronikai cég a CeBIT-en akarja a nyilvánosság előtt is megmutatni a Video S35-öt, amely multimédiás képességeinek köszönhetően pótolja a hagyományos DivX-es asztali lejátszókat. Az eszköz számítógéppel USB 2.0-s porton keresztül szinkronizál, a Composite, SCART, valamint S/PDIF bemetek révén pedig nem csupán televízióra, hanem az otthoni hi-fi hangberendezésre is csatlakoztatni lehet. A külső HDD támogatja az MPEG-1, MPEG-2, DivX, valamint Xvid videóformátumokon kívül az MP3 és WAV audióállományokat, továbbá megbirkózik a JPG képfájlokkal is. Az adathordozó tárolókapacitása 500 GByte, és támogatja az a PAL és NTSC normákat. A különböző csatlakozókábeleken kívül egy távirányítót is mellékel a termékhez a gyártó.

A Video S35-öt a CeBIT-es bemutató után röviddel forgalomba hozza a NovitA, melyért 170 eurót (44 000 Ft) kell fizetniük a vásárlóknak.