Hatmilliárddal lép a magyar nyomdapiacra az Infopress Group

forrás Prim Online, 2008. február 6. 13:10

Az Infopress Group (IPG), a legnagyobb dél-kelet-európai nyomdai cégcsoport zöldmezős beruházás keretében több mint hatmilliárd forintos beruházással jelenik meg a magyar piacon. A beruházás hátterében az áll, hogy Magyarországon a nyomdaipari piac mérete dupla akkora, mint Romániában, ahonnan az utóbbi években az Infopress jelentős mennyiségű exportja érkezett Magyarországra.

A nyomda építése tavaly év végén kezdődött és a létesítmény várhatóan 2008 szeptemberében kezdi meg a működést. Az épület alapterülete 70 000 m2 és Budapesttől 30 km-re, Vácott épül. A zöldmezős beruházás 120 embernek ad majd munkát a környéken.

Az izlandi KVOS befektetőcsoport tavaly októberben két vállalattal alapította meg az Infopress Group-ot, a 2005-ben felvásárolt romániai Infopresszel es a bulgáriai Delta+ vállalattal. Az Infopress Group jelenleg két zöldmezős létesítményben érdekelt: a váci nyomdán kívül Bukarestben is indul egy beruházása.

Az Infopress Group forgalma 2007-ben elérte a 80 millió eurót, míg a 2008-ra tervezett bevétel várhatóan 110 millió lesz.