Megnyitotta kapuit a Nokia online játékszolgáltatása

MTI Sajtóadatbank, 2008. február 7. 10:58

Megnyitotta kapuit a Nokia online játékszolgáltatása, a finn telefongyártó ősszel bemutatott honlapjára elsőként az N81-es modell tulajdonosai léphetnek be.

Az Ovi (magyarul: ajtó) néven indult internetes portál a "Share on Ovi" közösségi oldallal egészült ki, amelyen keresztül a Nokia tulajdonosok a telefonjaikkal készített fotókat és videókat oszthatják meg egymással.

Az oldal egyik technológiai alapjául szolgáló fájlmegosztó szolgáltatást a finn óriáscég az egyesült államokbeli Twango vállalattól vásárolta. Az N-Gage nevű online játékszolgáltatás bemutatóját korábban már kétszer elhalasztották. A késés okait a programok tesztelésével és az ebben részt vevő N81-es készülékek terjesztésével magyarázták.

A Nokia tartalomszolgáltatóként való megjelenése az Apple-féle iTunes zeneboltnak is erős versenytársa lehet. Az N-Gage játékkonzolt magába olvasztó, 8 gigabájtos tárhellyel és wifi-kapcsolattal rendelkező, kamerával és médialejátszóval felszerelt N81-es modell karácsonykor indult útnak Apple iPhone nevű szuperokos telefonja ellen.