Az Adobe Kevin Lynchet műszaki igazgatónak nevezte ki

forrás Prim Online, 2008. február 7. 14:39

Az Adobe Systems bejelentette, hogy Kevin Lynchet műszaki igazgatóvá léptette elő. Új beosztásában Lynch felügyeli majd az Adobe különböző üzletágaiban a tervezést és a kulcstechnológiákat. Feladatának részeként továbbra is Lynch irányítja az Adobe tervezői és fejlesztői technológiai platformját, amelybe az Adobe Flash Player, az Adobe Flex és az új, operációs rendszer független alkalmazásfuttató, az Adobe AIR tartozik.

Lynch a Macromedia 2005-ös felvásárlásával került az Adobe-hoz. Az Adobe alelnökeként és vezető szoftvertervezőjeként ő irányította a Platform Üzletágat, amelynek elsődleges feladata volt a vállalat szoftverplatformját olyan irányba fejleszteni, amellyel minden munkaállomásra vagy eszközre látványos alkalmazásokat és tartalmat lehet készíteni és kiadni. Lynch felügyelte továbbá az Adobe fejlesztői kapcsolatait, többek között az Adobe Labsen és az ügyfél tanácsadó testületeken keresztül az ügyfelek és a partnerek bevonását a fejlesztési folyamatba.

A Macromediánál Lynch számos feladatot látott el, többek között volt vezető szoftvertervező és termékfelelős elnök. Lynch vezette a vezető webfejlesztő termék, a Macromedia Dreamweaver fejlesztését a kezdeteknél, és ő irányította a főleg animációs Flash Player átalakítását sokoldalú internetes alkalmazássá és dinamikus médiafuttatóvá, amely most már a világ internetes számítógépeinek 98 százalékán elérhető. A Macromedia előtt Lynch három induló vállalkozásnál, köztük a General Magicnél és a Frame Technologynál dolgozott.

Lynchnek három szabadalma van, több eljárás pedig folyamatban van, emellett olyan szervezetekben, mint a W3C, az ECMA és az ISO részt vesz az Adobe nemzetközi szabványosítási munkájában. Lynch interaktív számítógépes grafikát tanult az Illinoisi Egyetemen.