Kilenc új GE fényképezőgép HDTV-vel és GPS-szel

Széles Csongor, 2008. február 7. 16:27

A General Imaging bemutatta a 2008-as évi kínálatát. A kilenc új modell több érdekességet is kínál, például a mosoly-felismerő, vagy a pillantás-érzékelő funkciót, továbbfejlesztett optikát és a környező fényhez igazodó LCD-t kínál. Az új E1050 modell még szórakoztatóbbá igyekszik tenni a fotózást: HDTV és GPS képességekkel büszkélkedik, valamint érintőképernyővel könnyíti a navigációt. Az új modellekkel a belépő szintű A sorozat, az ultrakompakt, beépített optikájú G sorozat, valamint a közepes árfekvésű E sorozat gazdagodott. A fényképezőgépek többsége tavasz elején a boltok polcaira kerül.

A most bemutatásra került kilenc fényképezőgéppel immár 15-re gyarapodott a GE digitális fényképezőgép kínálata. Az új modellek a tavalyi slágert sem felejtették el, vagyis a panorámafotózással kezdve az arcfelismerő funkción túl a fényképezőgépben eltávolított vörös szemekig mindent megtalálunk, ami a szemnek-szájnak ingere, ugyanakkor a divatnak megfelelően a fényképezőgépvázak is karcsúbbak lettek.

A kilenc modell közül az egyik legérdekesebb az E1050, amely a kompakt kategóriában alighanem átírja a "gazdag tulajdonságlista" jelentését, amely a következő innovatív listával dicsekedhet:
 


Ezek a tulajdonságok a leginkább a drágább DSLR fényképezőgépek vagy videokamerák tulajdonságlistáján szerepelnek, és nem a kompaktokén. Ugyanakkor a többi HDTV kompatíbilis fényképezőgéppel ellentétben az E1050-nek nincs szüksége külön dokkoló egységre sem a csatlakozáshoz. Az E1050 28mm-nek megfeleltetett nagy látószögű 5x zoomra képes optikát és 10 megapixeles képérzékelőt kapott, és ráadásul nem is kerül sokba: irányára 249,99 dollár.

Az új E és G szériás modellek másik érdekessége, hogy aszferikus, valódi üvegből készült lencsetagokkal büszkélkedhetnek, amelyek a műanyag lencsékkel szemben élesebb rajzolatúak és színhelyesebbek.

Az új GE fényképezőgépek vékonyabbak és karcsúbban a 2007-es modelleknél, a G2 és a G3 például mindössze 18mm vékony, és néhány modell esetében elköltöztették a vakut is, hogy a fotós ujja ne takarja be. Az ergonómiára vonatkozó változtatások egy része a felhasználóknak köszönhető, a General Imaging - úgy tűnik - igyekszik odafigyelni a felhasználók igényeire és javaslataira.

A fényképezőgépeket tavasztól kezdődően szállítja a gyártó.