Új, áramvonalasabb 2,5 inches Verbatim külső HDD-k

forrás Prim Online, 2008. február 7. 18:15

A Verbatim piacra dobta új 2,5 inches hordozható merevlemez-sorozatát. A modern, áramvonalas külső meghajtók üzleti és otthoni alkalmazásra egyaránt alkalmasak, segítségükkel a számítógép tárolókapacitása egy mozdulattal növelhető 120, 160, 250 vagy akár 320 gigabájttal. A tetszetős tenyérméretű darab optimális megoldás mind a Windows, mind a Mac felhasználók számára.

Az új Verbatim 2,5-es HDD sorozat sokoldalúságát növeli, hogy különböző USB csatlakozással, valamint Combo USB/FireWire csatolással is hozzáférhetők. A drive-ok 5400 percenkénti fordulattal pörögnek, USB 2.0 csatolás esetén másodpercenként akár 480 megabájtnyi adat mozgatására képesek, de a FireWire csatolóval is 400 megabájt/másodpercet tudnak. A SATA rendszerű meghajtók az elavultnak tetsző külső áramforrás helyett az USB-n, vagy a FireWire-en kerszetül veszik fel a működéshez szükséges elektromos áramot.

Amint a Verbatim hordozható HDD csatlakozik a számítógéphez, azonnal hozzáférhető, a fix merevlemezzel egyenrangú meghajtóként kezelt. A fájlok, folderek mozgatása egyszerű, egérrel való áthúzással is történhet. A meghajtók kompatibilisek a legújabb Windows Vista és Mac Leopard operációs rendszerekkel. Az új Verbatim HDD együttműködik a Leopard „Time Machine” back-up szoftverével, így kiváló eszköz a Mac használók számára. Az USB-s modellekhez a cég a Nero „BackItUp 2 Essentials” alkalmazását adja 26 nyelven, amely szoftverrel személyes beállítások alapján backupolhatunk.

Az új Verbatim 2,5 inches HDD sorozata februártól érhető el a boltokban.