Internetre csatlakoztatható földgömb

Genda Csongor Zoltán, 2008. február 7. 21:03

Egy amerikai cég egy igazán kreatív termékkel rukkolt elő, bemutattak egy olyan földgömböt, amely folyamatosan kapcsolatban áll egy központi szerverrel, és onnan tölti le a legfrissebb adatokat.

Az Oregon Scientific Smartglobe Elte SE 18 névre keresztelt terméke sokkal több egy hagyományos tantermi segédeszköznél, hiszen felszerelte azt a gyártó egy 3.5"-es kijelzővel és WiFi-porttal is. A földgömb használata igencsak egyszerű, a majdani tulajdonosoknak csupán az illető országra/városra kell bökniük a mellékelt tollal, s a képernyőn azonnal megjelennek a kiválasztott régióval kapcsolatos szövegek, videóanyagok. A felhasználók a két irányítógomb segítségével kiválaszthatják, hogy az illető országgal kapcsolatosan mire is kíváncsiak, így beleolvashatnak annak történelmébe, megismerkedhetnek az onnan származó nagy felfedezésekkel, sőt az aktuális időjárási adatokat is lehívhatják.

Az Oregon Scientific még idén ősszel forgalomba hozza a Smartglobe Elte SE 18-at, melyért 300 eurót (80 000 Ft) kell majd fizetniük a vásárlóknak.