Külön is kínálja az Outlookot a Microsoft

Milkovits Gábor, 2008. február 7. 21:24

A Microsoft ezentúl az Office 2007 irodai szoftvercsomagtól függetlenül is árulja majd Outlook levelezőszoftverét, a Business Contact Managerrel együtt 150 dollárért.

Mint azt a járulékos szoftver is mutatja, a terméket elsősorban kisvállalkozásoknak szánja a Microsoft. Takeshi Numoto, az Office 2007 termékmenedzsere szerint olyanoknak, akik egyesíteni szeretnék üzleti- és ügyfélkapcsolati nyilvántartásukat a levelezővel, ám ehhez nem kívánják megvásárolni a 450 dollárba kerülő teljes Office 2007 irodai programcsomagot. A megoldás mindenképpen praktikusabb mint az a gyakorlat, amit sok kisvállalkozás követ, akik külön munkalapokon vagy fizikai irattartókban tárolják kontakt-információikat.

Az új Outlook 2007-tel egy időben a Microsoft kiadta Office Accounting könyvelő-szoftverének legújabb verzióit is – itt újdonság az olcsóbb, 100 dolláros Standard változat megjelenése, ami így feleannyiba kerül, mint a Professional. Ez utóbbi egyébként olyan illesztő-programot is tartalmaz, amely az eBayjel is közvetlenül képes együttműködni. Az ingyenes Office Accounting Express egyelőre 3 új változatban jelent csak meg; amerikai angol, spanyol és speciális brit angol verzióban.