A Yahoo még többet akar kisajtolni a Microsoftból

Genda Csongor Zoltán, 2008. február 10. 12:09

A Yahoo vezetősége, úgy tűnik, túlságosan alacsonynak tartja a Microsoft ajánlatát, ugyanis még többet szeretnének kapni a vállalatért.

A redmondi konszern múlt hétvégén jelentette be hivatalosan is, hogy felvásárolná a keresőpiac második legnagyobb szereplőjét, a Yahoot, s közel 45 milliárd dollárt ajánlottak az internetes cégért, ami akkor még 62%-kal több volt, mint annak reális értéke. Időközben azonban változott a helyzet, hiszen a keresőcég részvényeinek az árfolyama jócskán megugrott, a Microsoft-papírok pedig 14%-kal érnek kevesebbet, mint egy héttel ezelőtt. Ez azt jelenti, hogy a Yahoo részvényesei jobban járnának, ha tulajdonrészeiket a tőzsdén adnák el. Megbízható forrásokra hivatkozva  a New York Times hírül adta, hogy a Yahoo méltatlannak tartja a 45 milliárdos vételi ajánlatot, a vállalat pedig ezért inkább affelé tendál, hogy megőrizze függetlenségét, akár egy a Google-el kötött reklámszerződés árán is.

A Yahoo vezetősége egyelőre még nem hozott döntést, hiszen a döntéshozók egy része azt javasolta, hogy próbálják meg rávenni a Microsoftot, hogy ajánljon a keresőcégért egy magasabb összeget, a bizottság másik fele viszont az önállóság megőrzését támogatja.