Négyszáz főt vár etikus hekkelési konferenciájára a NetAcademia

Kovács Attila, 2008. február 13. 13:33

A NetAcademia Oktatóközpont mai sajtótájékoztatóján Fóti Marcell ügyvezető bejelentette: a központ a világon elsőként etikus hekker minősítést kiadó EC-Council kizárólagos magyarországi képviselője lett. Az együttműködés eredményeként a NetAcademia ezentúl hivatalosan oktathatja a szervezet tanfolyamait, köztük a világszerte elismert Ethical Hackinget.

A megállapodás háttere, hogy az EC-Council (International Council of Electronic Commerce Consultants) közép-kelet-európai terjeszkedéséhez keresett partnert, s így talált rá az etikus hekkerek képzésével már 2007 augusztusától foglalkozó NetAcademiára. Az együttműködés eredményeként Ethical Hacking (angol nyelvű) tanfolyamokon, először 2008. február 25-29. között, a NetAcademia oktatói az EC-Council világszerte bevált, ám a hazai sajátosságokra szabott tematikáját alkalmazzák, továbbá hozzáférnek a nemzetközi tudásbázishoz is. A tanfolyam további népszerűsítésére az oktatóközpont az EC-Council előadóinak részvételével április 24-én egynapos Ethical Hacking konferenciát szervez. Az esemény, amelyre mintegy 400 vállalati informatikust várnak, ízelítőt ad a rendszereket érhető támadásokból, és ezek kivédéséből. Hírek szerint az EC-Council egyik nemzetközileg elismert szakembere tartja a nyitóelőadást.

A 2001-ben New Yorkban alapított EC-Council az e-business tanúsítványok és internetbiztonsági programok egyik vezető szervezete, mely egyedüliként kínál ezen a téren világszerte elismert IT-biztonsági tanfolyamokat és minősítéseket. 2002-ben fejlesztette ki Ethical Hacking tanfolyamát, melyet azóta világszerte több mint 50 ezer IT szakember végzett el, s szerzett a hivatalos Ethical Hacking minősítést. Az egyik legkeresettebb biztonsági minősítéssel olyan szervezetek és vállalatok szakemberei is rendelkeznek, mint a Microsoft, Cisco, ESET, FBI, Scotland Yard, Google, Dell, Oracle, Coca Cola, British Telecom, KPMG, PWC, Deutsche Bank, Citibank, de világszerte sok kisebb szervezet tagjai között is vannak CEH minősítéssel rendelkező etikus hekkerek. A NetAcademia Ethical Hacking tanfolyamán rövid idő alatt, tavaly szeptember óta eddig mintegy 50 vállalat szakembere vett részt.

A Prím Online kérdéseire kapott válaszok:
- jelenlegi becslés szerint kb. egy tucat EC-Council CEH (Certified Ethical Hacker) minősítést szerzett szakember lehet az országban;
- a NetAcademia tanfolyamainak elvégzését látogatási bizonyítvány igazolja.

További információ:
https://www.netacademia.net/course.aspx?id=ETHICAL
www.eccouncil.org