A NOD32 új verziója is 100%-os

forrás Prim Online, 2008. február 15. 13:20

A vírusirtó tavaly év végén megjelent, magyarul hamarosan elérhető új, 3.0-ás verziója nem csupán ergonómikusabb kezelőfelületet kapott, de a szoftver továbbfejlesztett keresőmotorja még gyorsabbá vált, miközben teljesítménye a legutóbbi VB teszt eredményei szerint kiemelkedő maradt.

A Virus Bulletin magazin víruslaboratóriumának szakemberei rendszeresen hasonlítják össze az egyes antivírus programok teljesítményét. A nemzetközileg elismert teszten jól vizsgázó vírusirtók megkaphatják a VB100% minősítést. „A NOD32 új, 3.0-ás verziója első alkalommal szerepelt a VB100% teszten. Az új verzió könnyedén teljesítette a követelményeket, ugyanakkor a megújult kezelőfelület is jó benyomást tett munkatársainkra” – nyilatkozta John Hawes, a Virus Bulletin vezető szakembere.

A NOD32 eddig 48 alkalommal szerezte meg a VB100% minősítést, amivel tartja a tesztek rekordját. A vírusirtót emellett 2007-ben és 2006-ban is az év antivírus programjának választotta egy másik jelentős víruslaboratórium, az AV-Comparatives.
„Nagyon örülünk, hogy a NOD32 új verziója kiválóan teljesített a Virus Bulletin legutóbbi tesztjén” – nyilatkozta Csiszér Béla, a vírusirtót gyártó ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője. „Az újabb VB100% minősítés igazolja, hogy a NOD32, illetve a vírusirtó motorját használó ESET Smart Security biztonsági programcsomag védelme kitűnő. Emellett, ahogy egyre összetettebb károkozók jelennek meg, még inkább előtérbe kerül majd az ESET termékeibe épített heurisztikus technológia, és a vírusirtók teljesítménye várhatóan még jobban különbözni fog egymástól. Az ESET folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően azonban felhasználóink mindig a legkorszerűbb védelmet élvezik” – tette hozzá a szakember.
A NOD32 antivírusrendszer folyamatosan kimagasló teljesítménye a termékbe integrált ThreatSense technológiának köszönhető, mely a hagyományos, leíró-adatbázisokon alapuló víruskeresés mellett a mesterséges intelligencia által végzett heurisztikus analíziseket és a valós környezetben elvégzett szimulációkat is magába foglalja. Ezt a technológiát az ESET minden védelmi termékébe integrálja.