Centrino 2 lesz az Intel új noteszgépplatformja

Milkovits Gábor, 2008. február 18. 20:49

Tajvani alaplapgyártóktól származó értesülések szerint az Intel a „Santa Rosa” utódjaként bevezetésre kerülő új noteszgépplatformját Centrino 2 néven fogja forgalmazni.

A lépést az indokolja, hogy a processzorgyártó mostanáig már összesen négy platformgenerációját, a Carmelt, a Sonomát, a Napát és a Santa Rosát is az eredeti Centrino márkanév alatt bocsátotta ki, így a vásárlók számára nem jelentek meg eléggé nyilvánvalóan a fejlesztésekből adódó különbségek. A noteszgépgyártók a hírforrás szerint messzemenőkig egyetértenek a lépéssel, mivel a fogyasztók szerintük sincsenek eléggé tudatában a Centrino égisze alatt végbement változtatásokkal, illetve egyáltalán a platform specifikációival.

A tajvani Digitimes értesülése szerint az Intel a Centrino platformot a tajpeji Computex 2008 kiállításon fogja hivatalosan bemutatni, június elején. A tartozék CPU-termékskála állítólag hat 45 nm-es technológiával készült noteszgéplapkát fog tartalmazni, 1066 MHz-es előoldali busszal és 2,26-3,06 GHz órajellel. A hírforrás 210-850 dollár közötti árakkal számol, az Intel azonban egyelőre semmilyen módon nem foglalt állást a hírrel kapcsolatban, mondván, hogy hivatalosan be nem jelentett termékekről nem nyilatkoznak.