Autodesk: felvásárlással fejleszti szerkezettervezési iparágát

forrás Prim Online, 2008. február 19. 09:03

Az Autodesk lezárta a Robobat felvásárlását, amelyről 2007 novemberében született megállapodás. A vállalat a Robobat beolvasztását hozzávetőleg 42,5 millió dollár készpénzért hajtotta végre. Az együttműködés eredményeként az Autodesk kiegészíti jelenlegi szerkezettervezési szoftverkínálatát, és a jól integrált megoldások még teljesebb készletét kínálja a szerkezettervezési iparágnak. A Robobat egy franciaországi székhelyű magántulajdonú vállalat, amely a szerkezettervezési elemzésekhez, tervezéshez, valamint vasbeton szerkezetek kirészletezéséhez kínál szoftvereket.

A Robobat felvásárlása támogatja az Autodesk épületinformáció-modellezési jövőképét, és lehetővé teszi, hogy a vállalat olyan szerkezetelemző és kirészletező megoldásokat fejlesszen, amelyek a tervezéstől a kivitelezésig mindenhol kihasználják az épületinformáció-modellezés központi információit. Az Autodesk tervei szerint, folytatja a jelenlegi Robobat termékek támogatását, miközben olyan új szerkezettervező, kirészletező és elemző megoldásokat fejleszt, amelyek a Robobat és az Autodesk technológiáját egyaránt felhasználják.

Az egyesített vállalat a világ számos vezető mérnöki cégének kínál megoldást, többek között az Arup, a Buro Happold, a Thorton-Tomasetti, a WSP Cantor Seinuk és a Walter P. Moore vállalatoknak. Az Autodesk szerkezettervező szoftvereit olyan jelentős tervezői projekthez használták már, mint például a Freedom torony, a Stade de France stadion, a sanghaji South pályaudvar, az athéni olimpiai stadion, a millaui viadukt és az Airbus A380 repülőgép hangárja.