A mobilfizetés jelene és jövője a III. magyarországi mobilkonferencián

Takács Zsolt, 2008. február 20. 12:44

Idén április 22.-én immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Mobil Konferencia, amelyen kiderül, vajon hova fejlődik a mobiltelefonos fizetés – mit hoz a jövő?

A Európai Konferencia Központban (EUCC) tartott rendezvény témája a kéz(b)en fekvő fizetési megoldás, azaz a mobilfizetés lesz. Napjainkban már mobilon keresztül vásárolható játék, csengőhang, autópálya-matrica vagy akár lottószelvény is. Jelenleg számos hazai és külföldi vállalat dolgozik már különböző fizetési megoldásokon, azonban a mai napig nincs egy széles körűen elfogadott, vagy akár univerzális mobilfizetési rendszer, amely ugyanúgy alkalmazható lenne a közértben, moziban vagy akár egy kofánál a piacon.

A mobilfizetés izgalmas, aktuális kérdéseit elemző előadásokon vitatják meg a rendezvény előadói. Mobil-, pénzügyi és jogi szakemberek világítanak rá a mobilfizetésben rejlő lehetőségekre és veszélyekre, keresik az egyes megoldások előnyeit és hátrányait, valamint bemutatják a mobilfizetés iparág fejlődési erővonalait.

A konferenciával kapcsolatos információk a www.mobilkonferencia.hu oldalon olvashatók.