Vandálbiztos hálózati kamera

forrás Prim Online, 2008. február 24. 13:46

Az Axis Communications bejelentette legújabb, a vandalizmusnak is ellenálló, egy kattintással forgatható, dönthető, zoomoló (pan/tilt/zoom, azaz PTZ) AXIS 212 PTZ-V típusú kameráját. A készülék az AXIS 212 PTZ-re épül, amelyben mozgó alkatrészek nélkül vált elérhetővé a PTZ funkció és az automata pásztázás.

Az AXIS 212 PTZ-V fém váza és strapabíró, átlátszó burkolata kiváló védelmet nyújt a vandálok ellen. Így ideális olyan belső terek megfigyelésére, mint az iskolák, boltok, bankok és recepciók, ahol fennáll a károkozás veszélye, de ugyanakkor a teljes terület megfigyelése szükséges. Az azonnali PTZ-funkció segítségével a gyanús események gyorsan és pontosan nyomon követhetők.

Az AXIS 212 PTZ-V egy 3 megapixeles képérzékelőt és nagylátószögű objektívet tartalmaz, így a közeli képek ugyanolyan kiváló minőségben, VGA-felbontásban (640x480) élvezhetők, mint az áttekintő felvételek. Mivel nincsenek mozgó alkatrészei, a kamera azonnal és zajtalanul képes váltani a teljes nagylátószög, illetve maximális közelítés, döntés vagy forgatás között. A "Power over Ethernet"-funkciónak köszönhetően a hálózati kamera áramellátását és adatátvitelét is ugyanaz az egy kábel biztosítja, gyorssá és egyszerűvé téve így a készülék felszerelését.

A kamera az IPv4 mellett támogatja az IPv6-ot is, így nyújtva védelmet az IPv4 címek majdani elfogyása jelentette problémára. Emellett számos, a készülék kezeléséthez és a hálózati biztonsághoz kapcsolódó funkció is megtalálható benne, mint például a többszörös felhasználói hozzáférési szintek, a HTTPS rendszerű kódolás, az IEEE 802.1X, valamint az IP-cím szűrés, amely elősegíti a videók biztonságos kezelését és konfigurálását.

Az Axis 212 PTZ-V-hez az Axis alkalmazásfejlesztői partnerprogramján keresztül az iparág legnagyobb alkalmazásszoftver-kínálata, valamint az AXIS Camera Station videókezelő szoftvere érhető el. A készülék márciustól lesz elérhető az Axis viszonteladói hálózatában.