2,5 hüvelykes, 500GB-os merevlemezes meghajtó noteszgépekhez

Széll Zoltán, 2008. február 25. 14:50

A Fujitsu kibocsátja az ’MHZ2 BT 2,5’ merevlemezes meghajtó sorozatot. A noteszgépekhez fejlesztett meghajtó-család legnagyobb kapacitású tagja 500GB adat tárolására alkalmas. A sorozat szállítása májusban kezdődik.

Az MHZ2 BT sorozatú meghajtók az író- és olvasó műveletekhez mindössze 1,8W energiát igényelnek. Ezzel az energia-felvétellel az új meghajtók a leghatékonyabb eszközök közé tartoznak osztályukban. Az új meghajtó sorozat tagjai a ’Fujitsu Green Policy Innovation’ programjának részét képezik, amelyet a vállalat decemberben jelentett be.

 Az internet alapú videók letöltése egyre nagyobb kapacitású merevlemezes meghajtókat igényel. Ezek a meghajtók nagy mennyiségű adatot képesek tárolni. A Fujitsu az új meghajtó-sorozat bevezetésével válaszolt a kihívásokra. Az 500GB-os modell elsősorban hordozható személyi számítógépekben, digitális videó felvevőkben (Digitális Video Recorders = DVR),’Set Top Box’-okban és külső tároló-eszközökben használható. A környezetbarát merevlemezes meghajtók az olvasó- és író műveletekhez csak 1,8W energiát igényelnek és ezzel a 2,5 hüvelykes meghajtók között a leghatékonyabban használják fel az energiát és kompatibilisek az ’EU RoHS Directive’ előírással. A sorozat tagjai a nagy sebességű adatátvitelhez soros ATA 3.0 Gb/s illesztőt tartalmaznak. A Fujitsu már 40 éves gyakorlattal rendelkezik a merevlemezes meghajtók fejlesztésében és tervezésében, aminek köszönhetően nagyfokú megbízhatósággal rendelkeznek.