CeBIT 2008 - Trend Micro: Fókuszban a webes fenyegetések és az adatszivárgás

forrás Prim Online, 2008. március 3. 16:22

A Trend Micro a március 4-én kezdődő hannoveri CeBIT 2008 kiállításon többek között az informatikai biztonságot leginkább veszélyeztető két kihívással: a webes fenyegetésekkel és az adatszivárgással foglalkozik. Az idei CeBIT kiállításon a Trend Micro sajtótájékoztatókon és különböző információs rendezvényeken tájékoztatja az érdeklődőket a fent említett témákban, illetve ismerteti a legfrissebb tanulmányok eredményeit.

A webes fenyegetések – mivel e-mail üzeneteken és weben keresztül is képesek megfertőzni a számítógépeket –­ komoly kihívást jelentenek az olyan biztonsági termékek számára, amelyek szokványos, keresésre épülő módszerekkel védik a rendszereket. Ezért lehetséges, hogy a „Storm” féreg már több mint egy éve sikeresen fertőz meg egyre több rendszert. A Trend Micro standján arról tájékoztatja az otthoni és a vállalati felhasználókat, hogy milyen módon védekezhetnek az ilyen típusú fenyegetésekkel szemben. A Total Web Threat Protection a legújabb többlépcsős technológia, melyet a Trend Micro folyamatosan integrál kínálatába. Az új megoldás többféle adatforrás (tartomány és URL-előzmények, IP-cím alapján megadott helyinformációk stb.) alapján, nagy pontossággal azonosítja az internetes fenyegetéseket.

Emellett egyre súlyosabb problémát jelent az is, hogy jogos felhasználók által véletlenül, vagy szándékosan megnyitott csatornákon keresztül egyre több adat szivárog ki a vállalatoktól. A LeakProof 3.0 egy olyan Trend Micro által kifejlesztett adatszivárgás elleni megoldás, mely lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak is aktívan részt vegyenek a cég adatainak védelmében. Ezzel a termékkel a Trend Micro az informatikai biztonság egyik legfontosabb kérdésére kínál megoldást, vagyis, hogy a műszaki megoldások mellett hogyan lehet a kritikus pontot jelentő „emberi tényezőt” is bevonni a biztonság megteremtésébe.

A Trend Micro sajtótájékoztatói és információs rendezvényei a CeBIT-en 2008-ban