Régi-új hoax "hódít" az iwiwen

forrás Prim Online, 2008. március 3. 19:38

Egy öt évvel ezelőtt már regisztrált hoax kezdte meg terjedését, a régihez képest annyi különbséggel, hogy már nemcsak az e-mail továbbküldésére buzdít, hanem az iwiwes üzenőfalra való kirakásra is.

A hoax szövege a következő:

KÉRLEK olvasd el!!!!!!!!!

Az üzenet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság egyik dolgozójától érkezett!!!
Én egy 29 éves apa vagyok.Van egy kisgyerekünk,akinél nem olyan régen az orvosok daganatot diagnosztizáltak az agyban és a kicsi testében. Az egyetlen dolog ami segíthet rajta a műtét, melyre nincs pénzünk, hogy kifizessük.Az AOL és a ZDNET beleegyezett, hogy segít nekünk. A segitség abból áll, hogy ezt az üzenetet mindenki tegye ki az üzenőfalára, vagy e-mailben tovább küldi az ismerősöknek. Az nyomonköveti ezt a levelet, és számolja, hogy hány ember kapta meg.Ez az üzenet üzenetenként,emberenként 32 Ft-ot ér a család számára. Kérlek /mielőtt irattározod/, hogy KÜLDD TOVÁBB,ÉS RAKD KI AZ ÜZENŐFALRA IS. köszi

A hamis információkat tartalmazó levél 2003. november 13-i keltezéssel megtalálható a VirusBuster archívumában is, annyi különbséggel, hogy akkor három ember ért 32 centet, s még szó sem volt az azóta egyre népszerűbb, bár a levélben konkrétan nem nevesített közösségi portálról, az iwiwről.