Új informatikai rendszer a Danubiusnál

MTI Sajtóadatbank, 2008. március 4. 11:06

Hat év alatt megtérül az a hat millió eurós beruházás, amelyből új informatikai rendszert vásárolt a Danubius Hotel Csoport a Nasdaqon jegyzett Micros Systems Inc-től - mondta Deák Imre, a szállodalánc vezérigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn.

A bevétel akár 40-45 százalékkal is növekedhet azáltal, hogy az új szoftver rendszer felgyorsítja a szállodákban a foglalást, ezáltal új vevői csatornákat nyit meg - közölte Kaweh Niroomand, a Micros-Fidelio elnöke.

A Danubius a 6 millió euróért a Micros 9700 vendéglátó-ipari irányító rendszerét, valamint az opera központi rendszereket kapja 56 szállodája számára. Ez utóbbi az ügyfélinformációs, a foglalási, az értékesítési adminisztrációs, és a honlapon keresztüli szolgáltatásokat foglalja magába, és része a myfidelio.net rendszer is. Ez utóbbi biztosítja az összeköttetést világszerte a globális disztribúciós rendszerekhez.

Deák Imre a csoport múlt évi teljesítménye kapcsán megemlítette, hogy hátrányos volt a forint árfolyama, és a vendégszám mellett az átlagár is csökkent. Ha most nem cserélik le a 15 éves, egymással nem kompatibilis szoftvereiket, ellehetetlenülnének.