Megjelent az AVG Internet Security 8.0

forrás Prim Online, 2008. március 4. 17:55

Az AVG Technologies bejelentette az AVG Internet Security 8.0 változatát, az AVG termékcsalád zászlóshajójának legújabb verzióját. Az AVG 8.0 jelentős számú, új biztonsági megoldást nyújt felhasználói számára.

„A hosszú együttműködésünk mintegy magasabb szintre emeléseként 2007 decemberében az AVG Techologies felvásárolta az Exploit Prevention Labs vállalatot, amely az AVG 8.0 termékekbe beépített Link vizsgáló (LinkScanner), valós idejű Kereső Védelem (Safe Search), valamint Biztonságos Böngészés (Safe Surf) technológiákat fejlesztette ki” - mondta Karel Obluck, az AVG Technologies műszaki igazgatója és egyben az AVG 8.0 vezető mérnöke.

Az AVG 8.0 a LinkScanner-nek a webes sérülékenységek kihasználása elleni védelmen túl, számos más és igen jelentős előnnyel is rendelkezik. Az AVG 8.0 minden eddiginél gyorsabb vizsgálati sebességre képes, amit a több szálon futtatott kereső motor tesz lehetővé. Ez a motor remekül kihasználja a legújabb többmagos hardvereket, és védelmet nyújt a rootkitek és a rendszerbetörések ellen. Továbbá védi az MSN és ICQ azonnali üzenetküldő csevegőprogramokat és megakadályozza az azokon keresztüli fertőzött fájlok letöltését. A teljesen újraszerkesztett kezelőfelület élvezhetővé teszi a kezdő felhasználók számára, hogy kihasználják az átfogó és valós idejű védelmet, a haladó felhasználók személyre szabott változtatásokat eszközölhetnek a terméken.