Nyolcezer eurós Asus játék PC a CeBIT-en

Genda Csongor Zoltán, 2008. március 5. 12:32

Az Asus a CeBIT-en bemutatott egy a legmagasabb igényeket is maradéktalanul kielégítő játékkedvelőknek szánt számítógépet, amelynek a legdrágább verziója elérheti akár a nyolcezer eurót is.

A tajvani elektronikai konszern kipróbálja magát a Desktop PC üzletágban is, és egyből egy csúcskategóriás termékkel kívánja elnyerni a fogyasztók kegyeit. A hannoveri technológiai expón kiállított példányokban egy 3 GHz-s Core 2 Extreme lapka teljesít szolgálatot, ezen kívül három GeForce 8800 Ultra videókártyát és 2 GByte memóriát is beleszereltek azokba. A gyártó azonban hangsúlyozta, hogy  az információstechnológiai seregszemlén felvonultatott rendszerek csupán alapmodellek, ennél jóval komolyabb gépek is tartoznak még az Ares sorozathoz. A felsőkategóriás játékgépek esetében a felső határ szinte a csillagos ég, a legdrágább modellekben 4 TByte tárhely, 8 GByte RAM, és Blu ray optikai meghajtó is lesz. A Gamer PC-ket különleges piros ledekkel megvilágított házba építik, és kétezer wattos tápegységgel is felszerelik azokat, hogy minden körülmények között bírják a terhelést.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Vista Ultimate operációs rendszerrel előtelepített számítógépek mikor kerülnek a boltok polcaira. Akik ilyet akarnak majd venni, mindenesetre jó mélyen bele kell majd nyúljanak a pénztárcájukba, hiszen modelltől függően 2500-8000 eurót kell majd fizetni egy ilyen csúcsgépért.