Kipárnázzák a brit lámpaoszlopokat az sms-ezők miatt

Milkovits Gábor, 2008. március 6. 20:22

A Yahoo News egy előzetes áprilisi tréfának is beillő hírben arról számol be, hogy egy jótékonysági szervezet speciális párnákat készül felszerelni a brit utcai lámpaoszlopokra azért, hogy megvédje az sms-ezésben elmerült járókelők testi épségét.

Egy felmérés szerint már minden tizedik brit valamilyen formában sérülést szenvedett amiatt, hogy az utcán gyaloglás közben mereven mobiltelefonja kijelzőjére meredt ahelyett, hogy körülnézett volna. A balesetek java részében a szöveges üzenetek olvasása közben nekimentek valaminek, többnyire egy lámpaoszlopnak. A Living Streets nevű jótékonysági szervezet olyannyira komolyan vette ezt a problémát, hogy terveik szerint speciális párnákkal készülnek ellátni a „balesetveszélyes” lámpaoszlopokat.

Elsőnek a londoni East Enden futó Brick Lane lámpái kapnak a sajátos védőhuzatból, kísérleti jelleggel. Amennyiben a megoldás beválik és elnyeri a közönség tetszését, hasonló sorsra juthatnak a birminghami, a manchesteri és a liverpooli utcák lámpaoszlopai is:-)