SAP-Intel: négymagos Xeon processzorhoz optimalizált, előre telepített üzleti megoldások

forrás Prim Online, 2008. március 9. 16:26

Az SAP hírt adott az Intellel meglévő partnerkapcsolatának bővítéséről szóló tervekről. Az SAP, és hosszú távú technológiai partnere, az Intel a tervek szerint egy, az Intel Xeon processzorára épülő rendszereken alapuló megoldást kíván biztosítani az OEM- és hardverrendszer-gyártókon keresztül, amely a Novell SUSE Linux Enterprise operációs rendszerét és az SAP SAP MaxDB adatbázisát használja. A rendszer a gyártási, szolgáltatási és kereskedelmi iparágak közepes méretű cégeit célozza meg.

A közepes méretű cégek lényeges előnyökre számíthatnak a megoldás kihasználásából, hiszen ez lehetővé teszi az átfogó üzleti folyamatok gyors üzembe helyezését, teljes élettartam költség (TCO) mellett. A bejelentés a németországi Hannoverben március 4. és 9. között tartott CeBIT 2008 rendezvényen, a világ legnagyobb információtechnológiai kiállításán történt.

Az SAP Business All-in-One új megoldása szoftvert, adatbázist és hardvert egyesít egy csomagban, amelynek minden eleme arra van optimalizálva, hogy segítsen leszorítani a közepes méretű vállalatok számára az összköltséget. A csomagban az SAP MaxDB, az SAP-megoldásokhoz optimalizált, megfizethető árú, egyszerű, megbízható, nagyteljesítményű adatbázisa található, valamint a Novell SUSE Linux megoldás.

Mára több mint 700 közepes méretű cég futtatja SAP-alkalmazásait Linuxon és ezek több mint 35 százaléka használja az SAP MaxDB-t.