iWiW Klubrendszer üzleti felhasználóknak is

forrás Prim Online, 2008. március 12. 14:44

Fennállása óta a legjelentősebb fejlesztést hajtotta végre Magyarország legnagyobb közösségi portálja, amelynek köszönhetően már a nem egyéni felhasználók számára is funkcionálisan használhatóvá válik az iWiW. Eközben az egyéni felhasználók folyamatosan megszabadulnak a kéretlen bejelölésektől.

Az elmúlt hónapok – a megvalósítás módját, működési modelljét tekintve egyedülálló – fejlesztéseinek köszönhetően „újjászületik” az iWiW. A tesztelési időszakot követően mostantól minden felhasználó előtt nyitottá és elérhetővé válik a közösségi portál új szolgáltatása, az iWiW Klubrendszer, miközben az eddigi funkciók is továbbélnek.

A jelenleg 3,5 millió regisztrált felhasználóval, és átlagosan napi 1,2 millió egyedi látogatóval rendelkező iWiW fennállása óta megvalósuló legjelentősebb fejlesztésének lényege, hogy a közösség tagjai ezentúl az érdeklődési körüknek megfelelő csoportokhoz (klubokhoz) csatlakozhatnak, és ezzel az önkifejezés, az információszerzés és -megosztás, a kapcsolatok kialakításának újabb csatornája nyílik meg előttük. A fejlesztéssel a közösségi portál – eredeti funkciója szerint – a személyek és a csoportok elkülönítését szeretné elérni.

Az iWiW Klubrendszer a civil közösségek tulajdonosainak, a nonprofit szervezeteknek és az üzleti felhasználóknak – az egyéni felhasználókon kívül – számos újdonságot kínál: közösséget építhetnek, kihasználhatják annak a lehetőségét, hogy az emberek egymással, vagy a közösség üzemeltetőivel kölcsönösen információkat oszthatnak meg. Mindez folyamatos kapcsolattartást, események népszerűsítését, vagy akár közös megszervezését, vélemények cseréjét, akciók lebonyolítását stb. teszi lehetővé. A nem egyéni felhasználók ezáltal új kommunikációs lehetőségeket kapnak, amely kitörési lehetőségeket tartogathat számukra.

„A civil közösségek tetszőleges tematika, érdeklődési kör mentén tudnak klubokat létrehozni, közösséget teremteni, működtetni”
– mondta Szabó Márton, az iWiW ügyvezető igazgatója a fejlesztésről. „A nonprofit szervezetek számára ezzel szintén személyes, kétirányú kommunikációs megoldás adódik: hatékony alternatívával élhetnek a hagyományos kommunikációs eszközökhöz képest. Az üzleti felhasználók pedig úgy érhetnek el célzottan tömegeket, hogy erőfeszítéseik – a klubokon belüli hozzájáruláson és érdeklődésen alapuló részvétel miatt – rendkívül költséghatékony marad” – tette hozzá az ügyvezető.

A klubalapítás folyamata és azokhoz való csatlakozás menete, és a létező klubok megtalálása nagyon egyszerű: az ezzel kapcsolatos információk a portál több pontján, több útvonalán keresztül elérhetővé válnak, ezen kívül a felhasználók a Klubrendszeren belül számos kommunikációs eszközzel élhetnek.

Az indulással egy időben az iWiW lehetővé teszi, hogy a korábbi adatlapokat – amelyek közösségi célt szolgáltak – a tulajdonosuk Klubbá alakítsa át, amelyhez az adatlaphoz kapcsolódó azonosítóra és a jelszóra van szükség. Harminc nappal később az iWiW elkezdi törölni azokat az egyéni felhasználói regisztrációkat, amelyek nem valódi magánszemélyeket takarnak. Így egyrészt csökken a kéretlen levelek és bejelölések száma, másrészt elkülöníthetővé válnak a valós személlyel és a nem valós személyekkel rendelkező kapcsolatok.

Az új Klubrendszer bevezetése után a cégeknek, vagy profitszerzés céljából létrejövő közösségek tulajdonosainak (szervezeti és üzleti felhasználóknak) egyszeri regisztrációs díjat (bruttó 5000 forint), valamint felhasználóként bruttó 18 forint havidíjat kell fizetni. A nonprofit szervezeteknek csak a regisztrációs díjat kell kifizetniük, magánszemélyeknek továbbra is teljesen ingyenes marad a szolgáltatás.