VOLT kisfilmek az interneten

Kiss Ádám Zoltán, 2008. március 15. 08:22

A Sziget munkatársai az idei, 16. Soproni VOLT fesztivál beharangozásához „Mi vagyunk a VOLT” című felhívással arra buzdítják közönségüket: küldjenek be 1-1 portrét, vagy videófelvételt magukról, melyek a fesztivál idei reklámfelületein és az interneten jelennek majd meg.

Magyarország legkedveltebb vidéki fesztiválján 2007-ben közel 70.000-en vettek részt. A szervezők 2007-es felmérése arra mutatott rá, hogy az ország minden részéről és Európa több régiójából érkező vendégek szerint a programkínálat és az eseménynek otthont adó város egyedi hangulata mellett a VOLT vonzereje jelentős részben a közönség színes összetételének köszönhető.

A VOLT Fesztivál szervezői a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a program összeállítását ne elsősorban a várható nézőszám befolyásolja, sokkal inkább a műfajoktól független eklektika legyen a szervezőerő. Talán éppen ennek köszönhető, hogy a közönség összetétele jó néhány éve érezhetően eltér a hagyományos zenei fesztiválokétól. A jelenlévők közül sokan egyfajta „programdús nyaralásként” értelmezik ezt a hosszú hétvégét, így a fesztiválnak otthont adó kemping mellett Sopron és környéke valamennyi szálláshelye – még a legdrágább szállodák is – a VOLT vendégeivel telnek meg. Az elsődleges célcsoportnak tekinthető 16-30 éves korosztályon túl nagy számban vesznek részt idősebbek és családok is a fesztiválon.



Ezt a széles és színes látogatói kört hivatott bemutatni a VOLT Fesztivál „Mi vagyunk a VOLT!” elnevezésű idei reklámkampánya.  A szervezők arra buzdítják a fesztivál vendégeit, küldjenek be 1-1 fotót magukról, melyek a VOLT print- és outdoor reklámfelületein, valamint a www.volt.hu oldalon lesznek láthatók. A portrék mellett ugyancsak várnak rövid, 10-30 mp terjedelmű videóüzeneteket a potenciális résztvevőkről, amelyekben az Európa bármely pontjáról érkező fesztiválozók magukat mutathatják be. A kisfilmek ugyancsak az Interneten, illetve a legjobbak a fesztivál TV-spotjában lesznek láthatók. Az első 1000 fotóbeküldőt a VOLT Fesztivál szervezői személyre szabott, egyedi poszterrel jutalmazzák, amelyen természetesen az eljuttatott portré is szerepel majd. A legjobb videóüzenetek gazdái pedig V.I.P.-belépővel vehetnek részt a július első hétvégéjén megrendezésre kerülő 16. VOLT Fesztiválon. Részletek a www.volt.hu oldalon találhatók.