microCAD'2008 a Miskolci Egyetemen

MTI Sajtóadatbank, 2008. március 19. 10:35

Huszonkettedik alkalommal rendezi meg a Miskolci Egyetem a microCAD Nemzetközi Tudományos Konferenciát, a rendezvényt idén március 20-án és 21-én tartják.

Lehoczky László, a microCAD tudományos bizottság titkára az MTI-nek kedden elmondta: a nemzetközi tudományos konferencia plenáris előadással kezdődik, amelyen neves hazai szakemberek tartanak előadást.

A konferencia ezt követően 18 szekcióban folytatja munkáját: többek között a hulladékfeldolgozásról, hulladékhasznosításról, a föld alatti létesítmények tervezéséről, kivitelezéséről és működtetéséről, a nem konvencionális energiaforrások kutatásáról és hasznosításáról cserélnek eszmét.

Hozzátette: emellett foglalkoznak a logisztikai informatikával, a gazdaság kihívásaival, a vállalati versenyképességgel a XXI. században, a bölcsészettudománnyal és az egészségtudománnyal.

A szekciókban elhangzó 339 előadásból 155 előadást külföldi előadó, 81 előadást magyarországi intézményekből, valamint 103 előadást Miskolci Egyetemről jelentkezett előadók tartanak. A konferenciára érkeznek résztvevők Ausztriából, Bosznia-Hercegovinából, a Cseh Köztársaságból, Horvátországból, Oroszországból, Lengyelországból, valamint Németországból, Romániából, Szerbiából, Svédországból, Törökországból, Szlovákiából és Ukrajnából - mondta Lehoczky László.

Közölte: a találkozó kulturális és kísérő rendezvényei közé tartozik microCAD Party, amelyen átadják a microCAD díszpolgári címet. Ezen címet azok kapják, akik az elmúlt években sokat fáradoztak a microCAD sikeréért, rangjának emeléséért - fűzte hozzá.