Pentax Optio V20 5x zoommal és innovatív portréfunkcióval

Széles Csongor, 2008. március 19. 12:27

A Pentax bemutatta Optio sorozatának legújabb darabját, a V20 kompaktot, amely 8 megapixeles képérzékelővel, 5x zoommal, és 3 inches LCD képernyővel igyekszik belopni magát a felhasználók szívébe. Ha mindez ez nem elég, akkor érdemes egy pillantást vetni az ultra-vékony vázra, vagy a legújabb Pentax technológiára, amelyeket portréfotózáskor forgathatunk nagy haszonnal.

Az arcfelismerő technológia automatikusan felismeri a keresőben megjelenő arcokat, beállítja az optimális expozíciót, a mosolyfelismerő technológiának köszönhetően a felvételeinken csak felfele fognak görbülni a szájak, a hunyorgás-kontroll pedig jelzi a fotósnak ha valakinek a szeme zárva maradt, így még melegében l megismételhetjük a felvételt. A listát témakövető autófókusz, 52MB beépített memória, automata makró funkció, amely a maximum 10cm tárgytávolságnál automatikusan makró módra vált.

A 8 megapixeles képérzékelő megfelel a mai követelményeknek, ráadásul átlagosnál jobb minőségű Pentax objektív támogatja: az Optio V20 5x optikai zoommal rendelkezik, amely full frame-re átszámítva 36-180mm-nek feleltethető meg. A Pentax új kompaktja 3 inch átmérőjű LCD képernyőt kapott, amelynek 230.000 pixeles felbontása megfelel a mai elvárásoknak, ráadásul bármeny irányból 170 fokos betekintési szöget biztosít, és tükröződés-gátló bevonatot is kapott, így erősebb fényben is meglehetősen jól használható.

A digitális stabilizátor az ISO érzékenységet állítja optimálisra, és maximálisan ISO 6400-ra képes. Ennek köszönhetően rövidebb záridővel fotózhatunk, csökkentve ezzel a bemozdulás esélyét.

Emellett megtaláljuk még a videó módot, a panoráma módot, a dátumozó funkciót, a FotoNation automatikus vörös-szem csökkentő funkciót is. Az Optio V20 támogatja a PictBridge technológiát, a DPOF funkciót, az EXIF Print és a PRINT Image Matching III technológiát is.