A Microsoft kijavította az Excel számítási hibát

Genda Csongor Zoltán, 2008. március 20. 19:06

A Microsoft tegnap kiadta az MS08-14 jelzésű patch új verzióját, amely a múlt heti frissítés okozta Excel számítási hibát hivatott kijavítani.

Hétfőn a Prím Online is hírt adott arról, hogy a redmondi konszern március 11-én megjelentetett szokásos havi javítócsomagjában az Office-hibákat orvosolni hivatott patchnak volt egy negatív hozadéka is, mégpedig a feltelepítés után az Excel 2003 bizonyos esetekben nem végzett pontos számításokat. A Microsoft képviselői a hiba nyilvánosságra kerülése után kijelentették, hogy a lehető leghamarabb elkészítenek egy újabb javítást. Ez így is történt, ugyanis a szoftveróriás még tegnap elérhetővé tette az MS08-14 jelzésű patch javított verzióját, amely már mentes a múlt héten észlelt problémától. A felhasználók letölthetik a javítást a Microsoft Update-oldaláról, vagy az automatikus frissítés funkción keresztül is hozzáférhetnek ahhoz.

A mostani nem az első számítási rendellenesség az Excelben, hiszen tavaly októberben is egy hasonló jelenséggel kellett szembenéznie a redmondi vállalatnak.