ECS G10IL noteszgép Intel Atom Diamondville lapkával

Milkovits Gábor, 2008. március 20. 20:23

Az EliteGroup Computer Systems (ECS) még a CeBIT-en mutatta be G10IL ultra-hordozható noteszgépét, amelyet mindenki az Asus Eee riválisának kiáltott ki, ám mostanáig adósak maradtak a technikai részletekkel.

Nos, talán a legfontosabb adat az, hogy a 8,9” vagy 10,2” képernyővel felszerelt készülék az Intel új „Diamondville” Atom processzorával, illetve 945 GSE/ICH7M northbridge/southbridge lapkakészletével van ellátva. A laptop ezen kívül WiFi és HSDPA 7.2 szélessávú vezeték nélküli hálózati kapcsolattal, 1,3 megapixeles webkamerával, három USB 2.0 porttal, négy-az-egyben kártyaolvasóval, illetve Ethernet csatlakozóval rendelkezik. Az ECS G10IL DIMM interfésze 2 GB DDR 2 gyorsítótár alkalmazását támogatja, a háttértár pedig a vásárló igényei szerint flash SSD szilárdtest-lemez vagy hagyományos merevlemez is lehet.

Az ECS szerint az ultra-hordozható noteszgép nyártól lesz kapható világszerte, a gyártó állítása szerint mindenképpen 500 dollár alatti áron, ami persze konfigurációtól függően változó lehet. A tervezett operációs rendszerek között a Windows XP és a Linux valamely variánsa szerepel.