Elbocsátások az AMD-nél

Milkovits Gábor, 2008. március 24. 19:01

A TG Daily híroldal értesülése szerint az Intel fő riválisának számító, ám egy ideje gondokkal küzdő AMD megválni készül munkaerejének mintegy öt százalékától.

Ez az 5 százalék a jelenlegi 16 719 dolgozót alapul véve 800-850 embernek felel meg, egyes spekulációk szerint azonban a karcsúsítás akár 15 000 főre is apaszthatja a cég dolgozóinak létszámát. A hivatalos bejelentésre állítólag nemsokára, az idei első negyedéves üzleti eredmény ismertetésekor sor fog kerülni. Ez még mindig nem ígérkezik túl rózsásnak, tekintettel arra, hogy az AMD-nek nem sikerült a várt ütemben piacra dobnia új négymagos, Barcelona és Phenom processzorait.

Tavaly októbertől decemberig a vállalat az ATI felvásárlási költségeit leszámítva is 97 millió dollár veszteséget termelt, és mindössze 8%-kal adott el több CPU-t, mint a harmadik negyedévben, miközben a PC-piac 15%-kal bővült. A tervezett leépítést az AMD egyelőre nem kommentálta, ugyanakkor a vezetésben történtek személycserék; lecserélték a marketing- és az információs igazgatókat, emellett pedig sokak szerint Hector Ruiz vezérigazgatói széke is inogni látszik.