Innovatív hálózatbiztonság-felügyeleti megközelítés a Phiontól

Kovács Attila, 2008. március 26. 17:08

Az osztrák Phion AG átfogó vállalati hálózati biztonsági felügyeleti megoldásával kapcsolatban tájékoztatta a meghívott újságírókat Klaus Gheri, a cég társalapítója és Peter Perdich, a Phion szakértője. A március 26-án, Budapesten tartott sajtóbeszélgetésen a következő fontosabb szakmai információk kaptak nyilvánosságot a régió több országában és így Magyarországon is aktív innsbrucki IT biztonsági céggel, termékeivel, megoldásaival kapcsolatban.

A Phion tovább kívánja erősíteni hazai jelenlétét, így a már meglévő patnerein (Kapsch, 2F 2000 Kft. és egy Balaton környéki vállalkozás) túl további hazai partnert (rendszerintegrátort)  keres. Az Ausztriában piacvezető biztonságos hálózati kommunikációs megoldásszállító ottani referenciái között többek között megtalálhatók a bankok, pénzintézetek (90%), a Telekom Austria, Swisscom, OMV, Strabag, Hypo Vereinsbank, EADS.

A Phion a biztonságosabb, hatékonyabb vállalati működés kulcsaként ajánlja Netfence átfogó, integrált hálózatbiztonság-felügyeleti megoldását, illetve megoldásokat. Az egyazon vállalatnál előforduló nagyszámú tűzfalból álló fürt új, költséghatékony felügyeleti megközelítését dolgozta ki az innssbrucki cég. A kiemelkedő számú (tűzfal-) architektúrafelügyeleti emberi erőforrást a Phion megoldása jelentősen csökkenti. A cég ugyanis, szakítva az elavult elvekkel, kidolgozta a profilokra éseszközökre is építő irányítás egyedi kombinációját. Ez miközben lehetőséget ad az egyedi igények figyelembevételére az átjárókon, elősegíti a hasonlóságok (hasonló entitások) hatékony és átfopgó felügyeletét. A Phion felügyelete ezáltal, minden hátrány nélkül, egyesíti a profil és eszköz alapú  felügyelet előnyeit. A cég Netfence átjárói egyszerre teljesítik a biztonság, legmagasabb szintű rendelkezésre állás, intelligens hálózati forgalomkezelés és WAN-optimalizáció, mint a kapcsolati infrastruktúrában legfontosabbak követelményeit. A Phion vezetői szerint a Netfence átjárók alkalmazásával csökkenthető a vállalati IT-hálózati infrastruktúra bonyolultsága. Netfence esetében a legfontosabb szolgáltatásoknak egyetlen központosított felügyeleti központban való integrálása az eddig szükséges felügyeleti rendszerek nagy részét redundánssá teszi.

A Phion szakmai hitvallása szerint: a legfontosabb biztonsági technológiák átjárókban való egyesítése fontos lépés a hálózati bonyolultság leküzdésére és a modern infrastruktúrák ésszerű költségek melletti felügyeletének elősegítésére. Emellett a Phion szerint a már megvalósított vállalati IT-biztonsági megoldásokat is teljes mértékben integrálni kell egymással. A Phion által kínált biztonsági megoldások zökkenőmentes integrálását a Netfence Felügyeleti Központ (Netfence Management Centre) biztosítja. A Phion-világban a funkciók elérését, a kapcsolódó rendszerek ellenőrzését megkönnyítő dedikált szerverek biztosítják.A szabálymegadások, Phion biztonsági megoldás-beállítások a Netfence felügyeleti központokból vezérelhetők. A központok rendszergazdái figyelhetik a távoli átjárók állapotát, felügyelhetik a Netfence-beállításokat és szoftvereket, globális szabályokat és előírásokat adhatnak meg, illetve egy vagytöbb átjáróról összegyűjthetik az információkat.

Klaus Gheri a március 27-i budapesti IDC Security Roadshow konferencián „Az IT-konvergencia felügyelete: hálózati átjáró, tartalombiztonság, infrastruktúra- és végponti biztonság" címmel tartott előadást.