Fürtre fűzhetőek a Sybase nagyvállalati adatbázisszerverei

forrás Prim Online, 2008. március 31. 19:01

A Sybase ASE új kiadása számos szabadalmaztatott újítást tartalmaz, amelyek biztosítják az ügyfeleknek, hogy alacsonyabb költségek mellett el tudják osztani a kritikus rendszereiket ért terhelést, és megnöveljék a rendelkezésre állást.

Megjelent a Sybase nagyvállalati adatbázisszerverének, az Adaptive Server Enterprise-nak a Cluster változata, amely lehetővé teszi, hogy fürtre fűzve több, ugyanazon az adatbázison dolgozó ASE szerver szolgálja ki a klienseket. A beépített virtualizált erőforrás-elosztás (VRM) biztosítja az adatbázisok osztott diszk-rendszereken (SAN) történő egyszerű telepítését, valamint azt, hogy az ASE szerverek összehangoltan, optimális erőforrás-kihasználtsággal vegyenek részt a kliensek kiszolgálásában. Mindez a hardver- és az üzemeltetési költség jelentős csökkenését és kevesebb energiafelhasználást eredményez.

A Sybase virtuális erőforrás-kezelő technológiája (VRM) révén logikai fürtök alakíthatóak ki a fizikai szerverekből. A logikai (virtuális) fürtök között menet közben, dinamikusan, az aktuális terhelésnek megfelelően kerülnek elosztásra a fizikai szervereken elérhető erőforrások. Optimális szerverkihasználás érhető el tervezett és nem tervezett leállások, kiugró terheléssel járó időszakok alatt, így a rendszer folyamatos működése kevesebb szerverrel is megoldható.

Bármelyik szerver tervezett vagy nem-tervezett leállása esetén a fürt többi tagja zökkenőmentesen kiszolgálja a klienseket, ezzel megnő a rendszer rendelkezésre állása. A vállalatok így rendszereikkel magabiztosan teljesíthetik a szolgáltatási szerződésben vállalt különösen magas rendelkezésre állást.

Az ASE Cluster Edition bevezetése kapcsán a Sybase együttműködik a szerverpiac jelentős képviselőivel, köztük a Sun Microsystemsszel és a VMware-rel is.

A Sybase ASE Cluster Edition elérhető ASE 15.0.1 adatbázisszerver esetén Red Hat Enterprise Linux 4 és 5 (x86 és x64); 64-bites SPARC Solaris 9 és 10; SuSE Linux 9, 10 (x86 és x64) platformokon.