Globális IT outsourcing megállapodás az EDS és a Shell között

forrás Prim Online, 2008. április 1. 15:41

Öt évre szóló, 1 milliárd dollár értékű informatikai szolgáltatásokról szóló megállapodás aláírását jelentette be az EDS a Royal Dutch Shell (Shell) vállalatával. A szerződés egyike azon három szolgáltatóval kötött IT outsourcing megállapodásoknak, melyek célja a Shell alapvető üzleti fejlesztésének teljesítése a következő öt évben.

A megállapodás értelmében az EDS támogatja a Shell végfelhasználói informatikai szolgáltatásait 150 ezer felhasználó számára 100 országban. A szolgáltatások lefedik az asztali számítógéppark üzemeltetését, ügyfélkapcsolati központ és helyi támogató szolgáltatásokat, biztonsági mentési és katasztrófa-elhárítási feladatokat, mobil információs védelmet valamint levelezési szolgáltatásokat. A világ 65 országában, 1500 – jelenleg teljes munkaidőben és szerződéses dolgozóként a Shell által foglalkoztatott - IT szakember csatlakozik az EDS-hez.

Az EDS a Shellt meglévő és új telephelyein Microsoft Windows Vista operációs rendszerrel telepített, nagy sebességű asztali számítógépekkel látja el. Az EDS Agility Alliance stratégiai szövetségeseivel – Microsoft, SAP, Xerox, Sun és EMC – működik együtt a Shell kiszolgálásában. 

A jelenlegi szerződést helyi megállapodások is kiegészítik majd, melyek a Shell négy informatikai központjában - Hollandia, Egyesült Királyság, Malajzia, Egyesült Államok - kerülnek aláírásra.