A Motorola beszünteti a gyártást Szingapúrban, 700 embert elbocsát

Milkovits Gábor, 2008. április 3. 09:32

A Motorola bezárja szingapúri mobilgyártó üzemét és elküldi a gyáregység mintegy 700 dolgozóját, közölte a sorozatos problémákkal küzdő vállalat.

A döntésre nem sokkal annak a stratégiai lépésnek a bejelentése után kerül sor, amellyel a cég jövőre szét kívánja választani mobiltelefon-gyártó, illetve hálózati eszközöket és televíziós beltéri egységeket előállító és forgalmazó üzletágait. A valaha a Nokia után a világ második legnagyobb mobilgyártójának számító Motorola globális piaci részesedése tavaly egy év alatt 22%-ról 11,9%-ra csökkent, forgalma jelentősen visszaesett, illetve komoly veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Ilyen körülmények között a vállalat nagyjából egy hete a mobil-üzletág leválasztása mellett döntött, illetve karcsúsítási programba kezdett.

A cég közleménye szerint a Motorola délkelet-ázsiai adminisztratív központja az üzembezárás ellenére továbbra is Szingapúrban marad, illetve megtartják ottani kutatási és szoftverfejlesztő részlegeiket is. A további, globális szintű megszorításokról és leépítésekről egyelőre továbbra sem lehet részleteket tudni.