Elindult az Oracle Junior képzésének tavaszi szemesztere

forrás Prim Online, 2008. április 3. 17:01

Az Oracle Hungary tavasszal is elindította a Junior képzést informatikus hallgatók számára. Az Oracle Hungary Kft., a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus Hallgatók Egyesülete, a Simonyi Károly Szakkollégium, valamint a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék együttműködésével létrehozott térítésmentes szemináriumsorozat legjobban teljesítő résztvevői - a záróteszt eredménye alapján – egyenként 2 millió forint értékű, 240 órás Oracle University oktatáson vehetnek részt, amelynek sikeres elvégzését követően az Oracle, illetve partnercégei álláslehetőséget is felkínálnak számukra. A tavaszi szemeszter témája a nagyméretű adattárházak és az üzleti intelligencia rendszerek adminisztrációja és fejlesztése.

A 2007 tavaszán indult képzés első szemeszterére 100 fő jelentkezett, közülük tíz fő sikeresen el is helyezkedett az Oracle-nél, illetve valamelyik partnercégénél. A 2007. őszi szeminárium hallgatói még a vizsgák és az Oracle University képzés előtt állnak, de már most valószínűsíthető, hogy tovább emelkedik a partnercégeknél sikeresen elhelyezkedők száma. Az Oracle a vidéki hallgatók számára is elérhetővé teszi a tanfolyamot, a tananyaghoz pedig rugalmas hozzáférést biztosít. Ennek eredményeként az Oracle Junior képzés tavaszi szeminárium sorozatára több mint 500 fő regisztrált, fele-fele arányban képviselve a fővárosi és vidéki intézményeket. A korábbi két szemeszter tapasztalatait, eredményességét összegezve az Oracle Hungary arra számít, hogy a partnercégeknél közel negyven fő fiatal informatikus tud majd elhelyezkedni a képzést és a vizsgákat követően.

Az Oracle partnereivel és az oktatási intézményekkel a munkaerőpiaci trendekre reagálva indította el a programot, melynek célkitűzése, hogy olyan magas színvonalú képzést biztosítson, mely megfelel az informatikai oktatással foglalkozó intézmények elvárásainak, továbbá a partnerek számára olyan munkatársakat képezzen, akik aktuális, naprakész, piacképes tudással rendelkeznek, ismerik a legfejlettebb, korszerű Oracle technológiákat és termékeket.

A tavaszi szemináriumsorozat tematikájában az Oracle adatbázis-kezelője és adatintegrációs megoldása, adattárház-technológiák, illetve az üzleti intelligencia megoldások szerepelnek (Oracle Database, Oracle Data Integrator, Oracle Warehouse Builder, Oracle Business Intelligence Suite). A sorozat végén a hallgatók egy teszt kitöltésére kapnak lehetőséget, és a megfelelő eredményt elért hallgatók oklevelet kapnak. A szemináriumsorozatot követően a Junior képzés következő fázisára felvételt nyert diákok egy 240 órás emelt szintű, intenzív szakmai tréningen vehetnek részt Oracle University oktatás keretében köztesszoftverek témakörben. Az Oracle partnerei ezután kínálnak munkalehetőséget a legjobban teljesítő hallgatóknak.