Accenture-Sun: új, az egész vállalat biztonságát szolgáló megoldások

forrás Prim Online, 2008. április 6. 11:14

Az Accenture és a Sun Microsystems olyan új technológiai megoldásokat mutatott be, melyek egyszerűbbé és olcsóbbá teszik a cégek és kormányzati szervek számára, hogy megvédjék informatikai rendszerüket az egyre növekvő veszélyekkel szemben.

Megközelítően egy éve jelentette be az Accenture és a Sun, hogy közösen hoz létre olyan biztonsági megoldásokat, melyek könnyen telepíthetők és magas fokú azonosságbiztosítást nyújtanak. A most bejelentett új megoldások előre elkészített, üzembe helyezésre kész rendszerekkel segítik a szervezeteket abban, hogy a biztonság kérdését tágabban, az egész vállalkozásra kiterjedően közelítsék meg. A megoldások egyszerre mérséklik a bonyolultságot, a kockázatot és a költségeket is.

Az Accenture Smart Identity Solution olyan végponttól-végpontig terjedő rendszer, ami megfelel az ügyfelek azonosítás- és jogosultságkezeléssel kapcsolatos kívánalmainak. A megoldás egyesíti a logikai és fizikai biztonságot, biometriai és intelligens kártyás technológiákat használ, miközben jogosultságkezelést biztosít olyan vállalati alkalmazásokhoz is, amilyen az SAP. A fejlett megoldás erőteljes biometrikus és biografikus adatfelvételi képességével gazdagítja a meglévő üzleti alkalmazások, így az emberierőforrás-kezelő programok biztonságát. Az eredmény automatizált, megbízható, a teljes vállalkozásra kiterjedő azonosságkezelési rendszer.

A fizikai és logikai biztonság együttese sokfaktoros azonosítást igényel az azonosság biztosításához a rendszerek és fizikai eszközök esetében, például intelligens kártyát a jelszón felül. Az Accenture Smart Identity Solution úgy válaszol erre a kihívásra, hogy különféle típusú, sokfaktoros azonosítást tesz lehetővé a felhasználók lehetőségei és az ügyfél igényei szerint, beleértve a nem biometrikus, nem intelligens kártyás és kulcs nélküli hozzáférést. Ez a fejlesztés hatékonyabb hozzáférés kezelést nyújt a felhasználók számára mind a helyi, mind a távoli rendszerekhez.

Az Accenture Smart Identity Solution az alábbi négy, együtt fejlesztett, de külön-külön is megvásárolható megoldás technológiájára és üzleti eljárásaira épül: