A Microsoft megfenyegette a Yahoo-t?

Genda Csongor Zoltán, 2008. április 6. 19:03

Steve Ballmer nyílt levélben fordult a Yahoo-hoz, és kilátásba helyezte az igazgatótanács megkerülése általi felvásárlást, ha az IT-konszern vezetősége nem hajlandó érdemben tárgyalni az akvizícióról.

Úgy tűnik, elfogyott a Microsoft türelme a Yahoo-val szemben, és a szoftveróriás vezérigazgatója nyílt levélben szólította fel a keresőcéget, hogy ne húzzák tovább az időt, mert úgyis hiába próbálják meg elkerülni az elkerülhetetlent: az akvizíciót. Ballmer pontosan három hét gondolkodási időt adott az igazgatótanácsnak, hogy még egyszer átgondolják a február elején tett ajánlatot, és rábólintsanak arra. A redmondi vállalat vezérigazgatója félretéve a diplomatikus finomkodást, mondhatni megfenyegette a döntéshozókat, ugyanis kész tények elé állította őket, és kijelentette, hogy ha nem kapnak pozitív választ, akkor kénytelen-kelletlen ellenséges taktikát alkalmazva a részvényesekhez fordulnak, és így szereznek többségi tulajdont az internetes cégben, sőt az igazgatótanácsot is feloszlatják, hogy megbosszulják annak ellenkezését.

A Yahoo egyik szóvivője az üggyel kapcsolatosan azt nyilatkozta, hogy előtte még nem ismert a levél tartalma, ezért nem tud érdemben reagálni arra.