Nokia: négy új készülék és egy helyi e-mail megoldás

forrás Prim Online, 2008. április 8. 13:48

A Johannesburgban megrendezett Growing Together 2008 konferencián a Nokia olyan új termékeket mutatott be, melyekkel a vállalat a feltörekvő piacokon is tovább erősíti vezető szerepét. Szintén bemutatkozott a kifejezetten a dél-afrikaiak számára készült helyi mobil e-mail megoldás is. Mindenki megtalálja az életstílusának és pénztárcájának megfelelő telefont a kiegyensúlyozott funkciókínálattal rendelkező és megjelenésű, kedvező árú új készülékek között. Ezek közül kiemelkedik a Nokia 5000, az árkategóriában az első megapixeles Nokia kameratelefon 1,3 megapixeles kamerával és nagy QVGA kijelzővel, valamint zene- és e-mail szolgáltatással. Az új mobilkészülékek szállítása a tervek szerint a harmadik negyedévig elindul, fogyasztói áruk, adók vagy kedvezmények nélkül 50 és 90 euró között várható.

Az iparágban legnagyobb mobiltelefon-választékkal rendelkező és készülékeit több mint 80 nyelven előállító Nokia mobiltelefonjait világszerte egy milliárdnál is többen használják. Az első ízben készüléket vásárlók nagy része az elmúlt években a feltörekvő piacok lakossága közül került ki. Jelentős változásoknak lehetünk azonban tanúi: az első telefonjukat megvásárlók száma a feltörekvő piacokon ugyan továbbra is növekszik, de a készüléküket újabb, fejlettebb modellre cserélők tábora szintén egyre markánsabban bővül. A Nokia várakozásai szerint a feltörekvő piacokon az első alkalommal telefont vásárlóknál 2008-ban először lesznek többen azok a felhasználók, akik lecserélik készüléküket.

„A feltörekvő piacokon, például Afrikában egyre nagyobbak a mobiltelefonokkal kapcsolatos elvárások: az itteniek és a világ más táján élő felhasználók funkciókkal és formatervezéssel kapcsolatos igényei hasonlóak, csak a feltörekvő piacokon szerényebb anyagi források állnak rendelkezésre − mondta Alex Lambeek, az Entry üzletág alelnöke, aki a Nokia feltörekvő piacokon folytatott tevékenységéért felel. − Bízunk benne, hogy a Nokia bejelentései − a vállalat legkedvezőbb árú megapixeles kameratelefonjától kezdve a kifejezetten dél-afrikai igényekre szabott e-mail megoldásáig − jól illusztrálják a cég szilárd elkötelezettségét amellett, hogy a feltörekvő piacok eltérő igényeinek és ízlésvilágának megfelelő termékekkel és szolgáltatásokkal rukkoljunk elő.”

Nokia 5000 − nagy teljesítményű szolgáltatáscsomag elérhető áron

Az 1,3 megapixeles kamerával, nagy felbontású QVGA kijelzővel, felvételre képes FM rádióval, MP3 csengőhangokkal és még sok egyébbel felszerelt Nokia 5000 újraértelmezi a funkciókínálat és a kedvező ár fogalmát. A mobil üzletembereket és a sokat utazókat megcélzó Nokia 5000 támogatja az e-mailt és még számos fontos szolgáltatást, többek között a Nokia Xpress hangüzenet-küldést, a Bluetooth-t és a GPRS kapcsolatot. A Nokia 5000 szállítása a tervek szerint 2008 második negyedévében indul, fogyasztói ára pedig adók és kedvezmények nélkül körülbelül 90 euró lesz.

Nokia 2680 slide − szórakozás és internethozzáférés elcsúsztatható formában
A feltörekvő piacokon megjelenő első elcsúsztatható kialakítású Nokia készülék, a Nokia 2680 slide vékony kameratelefon, amely a könnyű használat és a szórakoztató funkciók kiegyensúlyozott együttesét kínálja többek között felvételre képes FM rádióval, MP3 csengőhangokkal és például kibővített telefonkönyvet is magába foglaló, alapvető mobiltelefon-szolgáltatásokkal együtt. Beépített digitális kamerájának köszönhetően megörökíthetjük és másoknak is megmutathatjuk a spontán pillanatokat. A Nokia 2680 slide szállítása a tervek szerint 2008 harmadik negyedévében indul, fogyasztói ára pedig adók és kedvezmények nélkül körülbelül 75 euró lesz.

Nokia 7070 Prism − feltűnik stílusos összecsukható formája
A geometrikus mintázatú és külső fényhatásokat felvonultató, feltűnő, összecsukható formájú, stílusos Nokia 7070 Prism olyanok számára készült, akik személyiségüket a mobiltelefonnal is ki szeretnék fejezni. A Nokia 7070 Prism témákkal, háttérképekkel és MP3-szerű csengőhangokkal biztosítja a tartalmak testre szabhatóságát. Az új telefont hangrögzítőjével és beépített kihangosítójával együtt tetőtől talpig olyan felhasználók számára tervezték, akik ki akarnak tűnni a tömegből. A Nokia 7070 Prism szállítása a tervek szerint 2008 harmadik negyedévében indul, fogyasztói ára pedig adók és kedvezmények nélkül körülbelül 50 euró lesz.

Nokia 1680 classic − az első telefon, az első kamerával

A Nokia eddigi legolcsóbb kameratelefonja, a Nokia 1680 classic alapvető mobiltelefon-funkciókat kínál az egyszerű digitális fényképezőgépek jelentette előnyökkel együtt. A VGA fényképezőgéppel és videokamera-szolgáltatással ellátott telefonon egy gombnyomásra elérhetők a fényképek és a videofelvételek. A Nokia 1680 classic emellett a családokra vagy a kisvállalkozásokra gondolva a telefon közös használatát biztosító funkciót is kínál, és egyszerű hozzáférést nyújt az e-mailhez. A Nokia 1680 classic szállítása a tervek szerint 2008 második negyedévében indul, fogyasztói ára pedig adók és kedvezmények nélkül körülbelül 50 euró lesz.

Mobil e-mail Dél-Afrikának
A Dél-Afrikában a mobil e-mail iránti fokozódó igényre válaszul a Nokia és a Webmail International (PTY) bemutatta a Webmobile-t, egy helyben tárolt, kifejezetten Dél-Afrikának szánt mobil e-mail megoldást. A Johannesburgban bemutatott új Nokia készülékekre szabott megoldás 2008 második negyedévében jelenik meg.