Az Epsoné az év legjobb fotónyomtatója

forrás Prim Online, 2008. április 18. 20:34

A Stylus Pro 11880 nyomtatónak köszönhetően második egymást követő évben az EPSON-é az „Év Legjobb Fotónyomtatója” díj. Az elismerés nem is jöhetett volna jobbkor, hisz az Epson már 40 éve élvonalbeli szereplője az elektronikus nyomtatók világának. Az EDP, a digitális grafikával foglalkozó kiadók első szövetsége ezzel a díjjal ismeri el az iparág leginnovatívabb termékeit.

Az EDP tagjai 15 európai ország digitális nyomtatással és határterületeivel foglalkozó magazinjai, amelyeket összesen mintegy 240000 ezen a területen dolgozó szakember olvas rendszeresen. A szövetség azon termékeket díjazza, amelyek a grafikai-művészeti iparág legjobbjai a minőséget és az innovációt tekintve.

„Az új, széles formátumú szabvány, a megújult összetételű, magenta színű pigmentfesték, a nyomatok nagy színtartóssága, a kilenc különálló tinta kezelése és a nyomtató széleskörű csatlakoztathatósága miatt döntöttünk a Stylus Pro 11880 mellett.” – magyarázta meg választását az EDP zsűrije.

Barbara Kuhr, az Epson Europe stratégiai marketingért felelõs vezetõje így nyilatkozott: „Abban az évben, amikor az Epson elektronikus nyomtatóinak 40. születésnapját ünnepli, az EDP a 2008-as ÉV Legjobb Fotónyomtatója” díjjal ismerte el a cég fejlesztéseit. A díj jól mutatja, hogy az Epson nem hiába törődik oly sokat az innovációval és termékei minőségével, hiszen olyan fotónyomtatókat gyárt, amelyek a grafikai-művészeti iparág legszebb nyomatait készítik. Az Epson nagyon örül a megtisztelő elismerésnek, és továbbra is azon dolgozik, hogy a kutatás-fejlesztésre való koncentráció révén a maximumot hozza ki a legújabb termékeiből is.”

Az Epson Stylus Pro 11880 legfontosabb tulajdonságai:

·    Akár 64 hüvelyk (162,56 cm) széles papírok kezelése
·    Állandó minőségű nyomatok a MicroPiezo TFP nyomtatófejnek köszönhetően
·    Vivid magenta színnel kiegészített nagysűrűségű UltraChrome K3 tintarendszer
·    Beépített USB 2.0 és Gigabit Ethernet csatlakozó
·    Rugalmas papírkezelés: tekercspapírok és ívek A3-as mérettől egészen 64 hüvelykig, BorderFree™ szegélymentes tekercsnyomtatás 10-64 hüvelykes méretben
·    Nyomtatás akár 1,5 mm vastag kartonra is
·    Egyszerű és gyors nyomtatás a beépített automatikus papírvágó rendszerrel és visszacsévélővel
·    A vonalkód-olvasó rendszer automatikusan felismeri a nyomathordozó típusát
·    Kiemelkedő képfeldolgozás az Epson Super-Halftone technológiájával
·    Egyszerű kezelés és karbantartás az Auto Ink Droplet Detection System (automatikus tintacsepp-érzékelési rendszer) segítségével
·    Kiváló minőségű nyomtatás, 2880 x 1440 dpi maximális felbontással
·    Kilenc, színenként cserélhető, nagy kapacitású – 700 ml-es – tintakazetta
·    Automatikus váltás a fotó- és mattfekete tinták között
·    Túlnyomásos tintapatron-technológia
·    Nagy teljesítményű, gyors nyomtatómű
·    Nagyméretű (2,5 hüvelyk) háttérvilágított LCD vezérlőpanel
·    A tintapatron töltöttségét jelző LED-ek
·    Kompatibilis a MyEpson Printer hálózattal
·    Ajánlott fogyasztói ár: 3490000 FT + ÁFA