A Google a világ legértékesebb márkája

MTI Sajtóadatbank, 2008. április 22. 09:38

A Millward Brown piackutató cég által felállított márkasorrend szerint a Google a világ legértékesebb márkája 86 milliárd dollár névleges értékkel, 30 százalékkal magasabbal a tavalyinál, ami szintén az első helyezést biztosította az internetes kereső portálnak.

A Millward Brown egy komplex függvény alapján állítja fel az értékrangsort, egyebek között a forgalom és a növekedési kilátások figyelembe vételével.

A lista első öt helyezettje körében nem történt helycsere a tavalyi sorrendhez képest. A második helyen az amerikai General Electric áll 71,4 milliárd dolláros arculati értékkel (plusz 15 százalék), a harmadikon a Microsoft 70,9 milliárd dollárral (plusz 29 százalék), amit a Coca-Cola és a China Mobile követ.

A Marlboro a hatodik helyről a tizedikre esett vissza öt százalékos értékcsökkenéssel 37,3 milliárd dollárra.

A Millward Brown Top-100-as listájára kilenc német vállalat került fel. Közülük a legnagyobb a BMW a 17. helyen 28 milliárd dolláros értékkel, kilenc százalékkal magasabbal a tavalyinál. A második német vállalat a rangsorban a Porsche a 28. helyen 21,7 milliárd dollárral, 62 százalékos értéknövekedéssel.