Online sportfogadás és szerencsejáték: biztonság Novell megoldásokkal

forrás Prim Online, 2008. április 23. 17:47

A bwin Csoport, az egyik vezető online sportfogadási és szórakoztató weboldal tulajdonosa a Novell megoldásait választotta megfelelőségi feladatainak hatékonyabb elvégzéséhez és informatikai infrastruktúrájának biztonságosabbá tételéhez.

A bwin Csoport szolgáltatásait több millióan használják fogadásra, pókerezésre, online szerencsejátékra és más játékokra az interneten és egyéb digitális csatornákon keresztül. A Novell biztonság- és információfelügyeleti megoldása, a Novell Sentinel segítségével a bwin automatikusan felismeri a felhasználók adatait fenyegető veszélyeket, emellett megfelel a bankkártyákra vonatkozó szigorú iparági adatbiztonsági szabvány (Payment Card Industry Data Security Standard - PCI-DSS) követelményeinek is.

A Verizon Business vállalattal - a Novell ausztriai partnere - együttműködve a bwin a Novell Sentinel megoldást használja a teljes fizetési infrastruktúra felügyeletére. Mostantól ez a megoldás helyettesíti az egyes hálózati elemek manuális, részlegek által elvégzendő felügyeletét egy olyan teljes vállalatra kiterjedő automatikus megoldással, amely egy helyről irányítható és valós időben képes felügyelni a hálózatot. Emellett jelentést is készít a biztonsági problémákról. A mérhető biztonsági adatok javításán túl a Sentinel az adminisztratív és megfelelési költségek csökkentését is elősegíti, hiszen a részlegek tagjainak többé nem kell felügyeleti feladatokkal foglalkozniuk. Miután a bwin a rendszert világszerte működő leányvállalatainak adatközpontjaiban is bevezette, tervei között szerepel, hogy kibővíti biztonság- és esemény-felügyeleti rendszerének hatókörét az összes vállalati rendszerre.