Asus Bamboo: júniusban érkezik a fa noteszgép

Kiss Ádám Zoltán, 2008. április 24. 09:04

Egyre több vállalat próbálkozik valamiféle környezettudatos noteszgép kifejlesztésével, ám a legtöbben csak a koncepciómodellekig jutnak. Nem így az Eee PC gyártója, mely júniusban piacra is dobja saját változatát.

A sokáig Bamboo néven emlegetett gép végül EcoBook néven kerül majd forgalomba két változatban. Az egyik egy 11 inches kijelzős készülék lesz S6, a másik 12 inches megjelenítős U6 jelöléssel. A gép létvédelmi szempontból igazából nem számít környezetvédőnek csupán a fa borítás felhasználása miatt, sőt éppen ellenkezőleg, hiszen ebből a célból fákat kell kivágni, és a végeredmény aligha kerül újrafelhasználásra a speciális műanyagokkal szemben. A gép azonban sokak szemében tetszetős lehet, és mind tapintása, mind látványa jóval emberibb az átlagosnál. A vállalat azonban többet is tesz a létvédelem fogalmának napi szem előtt tartásánál, mivel az EcoBook a hírek szerint egy hosszú élettartalmú szerkezet lesz. Ennek érdekében az Asus a belső műanyag részegységeket könnyen cserélhető kialakításúra tervezte, és a jövőben egyre nagyobb teljesítményű pótegységeket dob majd piacra, így a gép a noteszgépek többségével ellentétben érdemben továbbfejleszthető lesz.

Mindennek meg van az ára, az EcoBook 900 fontba kerül, ami meglehetősen borsos összeg, ezért az árért két és fél Eee PC 900-ast vásárlohatunk.