Még idén bevezeti az Androidot a T-Mobile az USA-ban

Kiss Ádám Zoltán, 2008. április 25. 08:18

A Google mobiltelefon-platformja eddig is ígéretes visszajelzéseket kapott a készülékgyártóktól, ám most a szolgáltatók is bíztató jövőképet tárnak az alapszoftver elé.

Az Android képességei már kezdenek körvonalazódni pedig a szoftver még el sem készült teljesen végleges formájában. Illetve talán soha nem is fog, hiszen egyik fontos eleme éppen az, hogy egy alap-platformot biztosít a külsős, akár magánszemélyek által készített kiegészítő alkalmazások számára, és ez biztosíthatja jövőbeli fejlődését és naprakészségét. Az eddig Linux alkalmazásokhoz, házi szoftverekhez, vagy a Nokia tulajdonában levő Symbian operációs rendszerhez kötött gyártók és felhasználók éppen ezért üdvözölték olyan lelkesen az Android megjelenését, jóllehet a szoftver a mobiljainkra érkező reklámoknak is teret engedhet.

A gyártók lelkesedése azonban kevés a sikerhez, ha a szolgáltatók nem támogatják a szoftvert, hiszen ők számos egyéb termék mellett dönthetnek, amikor megtervezik kínálatukat, és végső soron legalább egy évig, mint garanciális felek ők tartják a hátukat egy esetleges kudarcért. Éppen ezért fontos bejelentés Joe Sims, a T-Mobile USA újonnan kinevezett szélessávú és üzleti elnökhelyettesének nyilatkozata, miszerint volt alkalma tesztelni az Androidot, és igen elégedett vele, a szolgáltató pedig még idén legalább egy modellt megjelentet ilyen programmal, hogy tesztelje a fogadtatást, és megbízhatóságot.