A mobil szélessáv ünnepe Győrben

forrás Prim Online, 2008. április 25. 14:49

A T-Mobile mai győri sajtótájékoztatóján Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese és Kolonits András, a cég rádió hálózattervezési osztályának igazgatóhelyettese ismertette a szolgáltató szélessávú (HSDPA) mobilinternet hálózatával kapcsolatos legújabb eredményeket, közöttük Győr város HSDPA-lefedettségét. Az eseményen Borkai Zsolt, Győr város polgármestere is megjelent.

Az országos eredmények, lefedettségi mutatók a következők:


A Prím a győri helyi eredmények részleteiről megtudta:


A mai sajtótájékoztatón két győri alapítványnak (Máltai Szeretetszolgálat győri egysége, Csízmás Kandúr) és az önkormányzat vezetőjének egy-egy felszerelt noteszgépet adott ajándékba a szolgáltató. Borkai polgármester, megköszönve, utalt rá, hogy a kapott notebook-ot pályáztatás útján a város egy önkormányzati intézményének kívánják adni. 
 
A Prím azt is megtudta, hogy a T-Mobile kínálatában jelenleg két középkategóriás (Nokia, Sony Ericsson) HSDPA-képes kézi készülék van, belépő szintű, szélessávú internetre képes mobilt a szolgáltató nem forgalmaz. Ügyfeleik e téren továbbra is mintegy tíz felsőkategóriás készülékből választhatnak.