Időjárás-jelentés S60-as mobiltelefonokra

Kiss Ádám Zoltán, 2008. április 25. 21:03

A Nokia S60-as mobilkészülékeire kifejlesztett alkalmazás közvetlen elérést biztosít az éppen aktuális időjárási helyzetjelentéshez, a szolgáltatást a jövőben a finn gyártó több készülékén is gyárilag előtelepíthetik.

A legújabb Nokia Web Runtime Technology (WRT) lehetőségeit kihasználó WeatherBug S60-as alkalmazás külső fejlesztésként indult, ám a finn vállalat igen elégedett az elkészült szolgáltatással, mely így már nem csak eredeti honlapjáról, a weatherbug.com-ról érhető el, de a Nokia weboldalárol közvetlenül is letölthető. A kapcsolódó szoftver segítségével a felhasználók az egész világon friss időjárási helyzetjelentéseket érhetnek el, de előrejelzésre is vállalkozik a cég, egy hétre jósolnak előre.

Az eredményeket a mobil képességeit kihasználva kinagyíthatjuk, vagy akár animált formában is megtekinthetjük, és mindezt mint készülékünk saját alkalmazását, tehát körülményes almenük használata nélkül.

A Nokiának olyannyira tetszik a fejlesztések végeredménye, hogy terveik szerint több közép-felső kategóriás készülékükbe gyárilag beépítenék az alkalmazást. A felhasználók már le is tölthetik a WeatherBug szoftverét, mely egyedi igény szerint Fahrenheit- vagy éppen Celsius-rendszerben jeleníti meg az eredményeket, de elérhetővé teszi a radarképeket, sőt időjárási fotókat is.