Tudnivalók a HP új tintapatron-csomagolásairól, illetve a HP Planets Program részletei

Kiss Ádám Zoltán, 2008. április 27. 09:35

A HP eredeti tintapatronjai új csomagolást kaptak, különböző színek jelzik az egyes igényekre szabott termékeket. A patronokat ráadásul vissza is juttathatjuk a gyártóhoz újrafelhasználására, bár erről sokan nem is tudnak.

A nyomtatók képességeinek maximális kihasználását biztosító eredeti patronok színes csomagolásban, egyszerűen az igényekre szabva, könnyen felismerhető csomagolásban szerezhetők be a jövőben:

ZÖLD:
tömeges nyomtatáshoz
   
KÉK: mindennapi nyomtatáshoz
   
PIROS: fotónyomtatáshoz
   
 
HP Planets Program környezettudatosoknak
 
„A HP eddig mintegy 90 millió kilogramm LaserJet és Inkjet nyomtatókazettát hasznosított fel újra. Ez több mint 200 db Boeing 747 repülőgép tömegének felel meg!” – áll a HP weboldalán a program ismertetőjének végén. De hogyan lehetünk ennek mi is részesei? A HP termékek vásárlása önmagában környezettudatos tevékenység, mivel a környezetkímélő megoldások terén a világ egyik vezető vállalata. A HP Planet Partners™ pedig a vásárlóknak ingyenes és környezetkímélő módot kínál az üres eredeti HP nyomtatókellékek visszajuttatására és újrahasznosítására.
 
Magyarországon sajnos még nincsen mód a kis mennyiségben nyomtatópatront felhasználóknak az ingyenes visszaküldésre, de nagyobb mennyiségű anyagok szakszerű elszállítása azonban megoldott. A patronok vásárlásának helyén, amennyiben nem lenne, kérje Planet Partners gyűjtődobozok beszerzését, így a visszajuttatott patronok biztosan nem fogják környezetünket károsítani. Ha érzékelhető mennyiségű (havonta 5 db HP LaserJet vagy 10 db HP tintasugarasnál több) festékkazetta gyűlik össze a kereskedőnél, közvetlenül is igényelhet gyűjtődobozokat. További részletek a HP oldalain találhatók.