Microsoft PC időseknek

Genda Csongor Zoltán, 2008. május 3. 17:19

A Microsoft képviselői bejelentették, hogy belekezdtek egy kifejezetten az idősek igényeinek megfelelő számítógép kifejlesztésébe.

A redmondi konszern brit részlege egy speciális PC-vel akarja megkönnyíteni a korosodó emberek mindennapjait. A vállalatot két angliai segélyszervezet is támogatja a munkálatokban. A Microsoft elsősorban egy felhasználóbarát kezelőfelületet akar megalkotni, hogy azon könnyen eligazodjanak az idős emberek, továbbá olyan hasznos szoftvereket is fel akarnak telepíteni a számítógépre, mint a gyógyszerek szedését ellenőrző program vagy az egyszerű fotókezelő alkalmazás. Előreláthatólag egy éven belül befejeződnek a fejlesztési munkálatok, ezt követően pedig ezer háztartásba juttatnak el ilyen speciális, időseknek szánt PC-ket. Ha a kezdeményezés sikeresnek bizonyul, akkor további tízezer embert vonnak be a projektbe.

Az idős személyeknek tervezett PC-program egy nagyobb, a digitális szakadék megszüntetését célzó projekt része. A Microsoft lehetőséget akar teremteni mind a kevés jövedelemmel rendelkezők, mind pedig a korosodó emberek számára, hogy lépést tartsanak a korral, és ők is élvezzék az információtechnológia, valamint a világháló áldásait.