Zöld díjat kaptak az energiatakarékos Konica Minolta bizhub modellek

Kiss Ádám Zoltán, 2008. május 6. 21:12

A Japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium, a Konica Minolta bizhub C550 és C650 multifunkciós készülékeit, mint kiváló energia-gazdálkodású berendezéseket, Energy Conservation Grand Prize díjjal tüntette ki.

Ezek a termékek környezetbarát kialakításukkal és működésükkel érdemelték ki az elismerést, mint például az alacsony energiafogyasztásukért és CO2 kibocsátásukért, mely elsősorban az új fixálási technológiának és a Konica Minolta által kifejlesztett Simitri HD tonernek köszönhető. Ezzel a díjjal az ECCJ (Energy Conservation Center, Japan) ösztönzi a vállalatokat a folyamatos fejlesztésekre, a hatékony energiafelhasználásra és a minél kevesebb erőforrást felhasználó berendezések gyártására.

Az indukciós fűtésű fixálóegységgel, melyet a Konica Minolta bizhub C550 és C650 készülékei, valamint a C451 is használnak, jelentős mértékben lecsökken az energiafelhasználás. A hagyományos multifunkciós berendezésekben a halogén fűtőlámpákkal, a fixálási eljárás a teljes energiafogyasztás akár 60 %-át teszi ki, mely főként a hosszabb felmelegedési időnek tulajdonítható. Az indukciós fűtési és fixálási technológiának köszönhetően, elérhetővé tették a felmelegedési idő csökkentését, melynek eredménye az alacsony energiafelhasználás.

Az Energy Conservation Grand Prize minősítés a Konica Minolta által kifejlesztett Simitri HD toner környezetvédelmi szerepére is utal, amelyet a bizhub C550 és C650 típusokon kívül a C203, C253, C353 és a C451 készülékek is használnak. Ez a festékező rendszer apró és egyenletes méretű festékrészecskékből áll, melyek belseje puha, míg külseje pedig kemény, és már alacsony hőmérsékleten megolvadnak. Így válik lehetővé, hogy ezen multifunkciós gépeknek kevesebb energiára van szükségük a fixálási eljáráshoz, sőt, maga a Konica Minolta polimerizált toner előállítása is kevesebb energiát igényel.