Steve Ballmer budapesti beszéde élőben

forrás Prim Online, 2008. május 19. 13:04

A Microsoft történetének legnagyobb termékbejelentés-sorozata zajlott idén tavasszal, melynek során a vállalat bemutatta a 2008-as szerverplatformot alkotó egyes termékek legújabb verzióit, a Windows Server 2008-at, az SQL Server 2008-at és a Visual Studio 2008-at. A sorozat utolsó állomásán, az informatikai döntéshozóknak tartott bemutatón, a Microsoft Corporation vezérigazgatója, Steve Ballmer tartotta a nyitó előadást.

Ballmer előadása után partnerek és ügyfelek segítségével mutatta be a Microsoft az új termékeket és az azokkal kapcsolatos hazai tapasztalatokat. A jelenlévők első kézből értesülhettek az új termékek révén megvalósuló üzleti előnyökről a Microsoft ügyfeleitől: a Cason Mérnöki Zrt, a Citibank, a Magyar Posta és az OTP Bank képviselőitől.

A Microsoft Windows Server 2008 az eddig megjelent legfejlettebb Windows Server operációs rendszer, amelyet a hálózatok, alkalmazások és webes szolgáltatások új generációja számára terveztek. A Windows Server 2008-cal komplex felhasználói élményt és alkalmazásokat fejleszthet és üzemeltethet, biztonságos hálózati infrastruktúrát építhet és így növelheti a szervezetben az informatika hatékonyságát és értékét. A Windows Server 2008 a korábbi Windows kiszolgálók sikerére és erősségeire épít és ehhez tesz hozzá értékes alapvető fejlesztéseket és új funkciókat. Új webes eszközök, virtualizációs technológiák, biztonsági fejlesztések és üzemeltetési eszközök biztosítják, hogy időt takarítson meg, költségeket csökkentsen és biztos alapokat nyújtson az informatikai infrastruktúrához.

A Windows Server 2008 révén nagyobb mértékben szabályozható a kiszolgáló és a hálózati infrastruktúra, így a munkatársak a legfontosabb üzleti lehetőségek kielégítésére koncentrálhatnak. A rendszer hosszabb ideig áll a felhasználók rendelkezésére, így lehetőséget nyújt az üzemidő és a termelékenység maximalizálására. A Windows Server 2008 lehetőséget nyújt a változó üzleti szükségletek kielégítésére, emellett pedig a szükséges biztonságot, megbízhatóságot és teljesítményt nyújtó, szilárd alapot biztosít az üzletvitelnek.

A Visual Studio 2008 segítségével a fejlesztők gyorsan és hatékonyan készíthetnek alkalmazásokat Windows Vista-ra, a 2007-es Office Rendszerre, mobileszközökre és a webre.

A Microsoft SQL Server 2008 egy megbízható, hatékony és intelligens adatplatformot nyújt, amelyen a legnagyobb kihívást jelentő kritikus alkalmazásait futtathatja. Csökkenti a fejlesztésre és karbantartásra fordított időt és hasznos rálátást biztosít szervezete minden tagja számára az adatokban rejlő összefüggésekre.

„Napjainkban az informatikai szakemberek és fejlesztők számára a legnagyobb kihívást a meglévő rendszerek menedzselésének magas költsége jelenti, amely megakadályozza, hogy annyit fektessenek be a technológiákba és az innovációkba, amennyi szükséges lenne üzleti vállalkozásuk még versenyképesebbé tételéhez. A Microsoft Szerverplatform 2008 bejelentése fontos mérföldkő a Microsoft dinamikus informatikai jövőképe szempontjából” - mondta Steve Ballmer.


Steve Ballmer ma látogatást tett a Parlamentben is, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bajnai Gordon szakminiszter társaságában az országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának rendkívüli ülésén aláírta a TITAN-programot. A TITAN elsődleges célja az ICT-képzettség fejlesztése Magyarországon, ezáltal a magyar vállalatok nemzetközi versenyképességének növelése és az e-befogadás társadalmi és gazdasági alapjainak megteremtése.

„A Microsoft egyik legfontosabb kötelessége, hogy együttműködjön a különböző országokkal és szervezetekkel a digitális írástudás és az informatikai készségek oktatása, elterjesztése érdekében.” – hangsúlyozta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. – „A TITAN program célkitűzései – az évi kétszázezernél is több emberhez eljuttatandó informatikai alaptudás, KKV vállalatok vezetőinek informatikai képzése és az IT szakemberek professzionális fejlesztése – azt fogják eredményezni, hogy Magyarország versenyképessége növekszik, új piaci és társadalmi esélyek teremtődnek. Örömmel tölt el, hogy én is részt vehetek a TITAN Keretprogram mai elindításában.”



Ballmer magyarországi látogatása keretében ma délután beszédet tart a Corvinus Egyetemen, az Enterpreneurship Forum elnevezésű konferencián. A 15:15-kor kezdődő húszperces beszéd után kérdéseket lehet feltenni a Microsoft első számú vezetőjének. A fórumot az Interware ZRt. a Sky Interactive közreműködésével online közvetíti.